Eismas Visų šventųjų ir Vėlinių dienomis – sudėtingesnis

Artėjant Visų šventųjų dienai bei Vėlinėms ir per tas dienas, eismo srautai keliuose ir prie kapinių, pareigūnų teigimu, išauga kone trigubai. Todėl žmonės įspėjami būti atsargesniais ir kantresniais.

Didžiausių spūsčių laukiama prie didžiųjų miestų kapinių, tad rekomenduojama pasidomėti ir eismo pasikeitimais.

Visų šventųjų diena šiemet – vidury savaitės, tad nemaža dalis žmonių artimųjų kapus lanko iš anksto. Pasak pareigūnų, keliuose ir prie kapinių eismo srautai savaitgalį ūgtelėjo mažiausiai 50 proc., darbo dienomis kiek nuslūgo, tačiau kapinėse žmonių vis tiek nemažai. Panevėžio rajone artimųjų kapus tvarkantys žmonės sako anksčiau suskubę dėl įvairiausių priežasčių.

Tačiau į kapines susiruošusiems lapkričio 1 d. teks apsišarvuoti kantrybe. Pasak pareigūnų, įprastai šią dieną transporto keliuose padaugėja du, tris kartus. Keliuose padaugės ir vairuotojų retai išriedančių į gatves, suprastėjusiais, kaip matote šioje policijos medžiagoje, įgūdžiais. Sudėtingos ir eismo sąlygos – matomumą mažina lietus, ant viadukų, miškingose vietovėse anksti ryte gali formuotis plikledis, tad patariama keliauti dieną, o tamsiuoju paros metu pėstiesiems nepamiršti atšvaitų.

„Šį kartą didesnį dėmesį ne keliams skirsime, o vietoms prie kapinių, tai – toms vietoms, kur didžiausias transporto priemonių skaičius. Na, ir pirma, ką darysim, stengsimės, kad kuo būtų patogiau privažiuoti prie kapinių. Na, tikrai nekreipsime dėmesio į tai, kad kai kurios transporto priemonės bus pastatytos ne vietoje“, – sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Dainius Šalomskas.

Vykstantys į kapus gyventojai įspėjami pasidomėti savo maršrutu, nes prie kai kurių kapinių, ypač didžiuosiuose miestuose, gali būti ribojamas eismas. Praėjusį savaitgalį žmonių žūčių keliuose pavyko išvengti, tačiau sužeista per 40 eismo dalyvių.

Kad eismo nelaimių nemažėja, rodo ir statistika. Iki spalio pabaigos šalies keliuose įvyko beveik dešimtadaliu daugiau avarijų nei pernai per visus metus, apie dešimtadalį daugiau ir sužeista, žuvo 153 žmonės, 3 daugiau nei 2016 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONE N

NUOMONE N portretas
RAMYBES , RAMYBES ,RAMYBES......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių