E.Masiulis lengvai neišsisuks

Opozicija baigė rengti interpeliaciją susisiekimo ministrui liberalų lyderiui Eligijui Masiuliui. Šiandien interpeliaciją tikimasi įteikti Seimo pirmininkei Irenai Degutienei.

Keturios opozicinės Seimo frakcijos – Socialdemokratų, Tvarkos ir teisingumo, Darbo bei Krikščionių – vakar baigė derinti interpeliacijos susisiekimo ministrui, valdančiojo Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui tekstą ir paskelbė pradedantys rinkti parlamentarų parašus.

Interpeliacijos tekstą buvo pavesta rašyti socialdemokratui Vyteniui Andriukaičiui, bet visų opozicinių frakcijų atstovai jam teikė medžiagą. Paklaustas, apie ką rašoma interpeliacijoje, V.Andriukaitis atsakė: "Joje ministrui užduodami konkretūs klausimai apie visas Susisiekimo ministerijos valdomas sritis: geležinkelius, ryšius, automobilių kelius ir kita."

Ministrui pateiktos 33 grupės klausimų, iš viso – net 84 klausimai.

Pats ministras ir premjeras Andrius Kubilius ramiai vertina "dar vieną opozicijos bandymą politiškai įkąsti Vyriausybei".

E.Masiulis pareiškė esąs pasirengęs atsakyti į visus jam keliamus klausimus ir tvirtino, kad pati interpeliacija yra opozicijos bandymas išklibinti A.Kubiliaus vadovaujamą koalicinę Vyriausybę.

Premjeras, komentuodamas interpeliacijos faktą, tvirtino, kad opozicija "paprasčiausiai nervinasi". "Man atrodo, kad daug nerimo ir nervų kai kurioms partijoms sukelia tai, kad šis ministras ėmėsi susisiekimo srityje seniai būtinų veiksmų ir sprendimų", – tikino A.Kubilius. Jis, be kita ko, paminėjo, kad iš pareigų buvo atleistas opozicinių socialdemokratų proteguotas Automobilių kelių direkcijos vadovas Virgaudas Puodžiukas.

p>Klausimą dėl susisiekimo ministro atsakomybės opozicija pradėjo kelti teismui suėmus buvusį Lietuvos pašto vadovą Andrių Urboną. Jis įtariamas sukčiavęs dar prieš ateidamas dirbti į Lietuvos paštą. Pernai rudenį A.Urbonas į įmonės generalinio direktoriaus pareigas paskirtas be konkurso.

Opozicija šią kadenciją inicijavo interpeliaciją švietimo ir mokslo ministrui liberalui Gintarui Steponavičiui, tačiau ministras postą išlaikė.


Liberalcentristų dūris

Vakar, it susitarę su opozicija, susisiekimo ministrui E.Masiuliui įgėlė ir koalicijos partneriai liberalcentristai. Jų atstovo Raimundo Palaičio vadovaujama Vidaus reikalų ministerija (VRM) įspėjo, kad laiku nepriėmus įstatymų pataisų pradedantys vairuotojai negalės gauti nuolatinių vairuotojo pažymėjimų, nors laikinųjų galiojimas bus pasibaigęs.

Pasak VRM, įsigaliojus naujoms Saugaus eismo automobiliais kelių įstatymo nuostatoms, pradedantiesiems vairuotojams dvejiems metams išduodami laikinieji pažymėjimai, ir tik baigus papildomus mokymus jie pakeičiami į galiojančius dešimt metų. R.Palaičio teigimu, šiuo metu Seime jau svarstomos įstatymo pataisos, kuriomis siekiama nustatyti, kad papildomas vairuotojų mokymas būtų privalomas tik daugiau nei du kartus prasižengusiems pradedantiesiems vairuotojams arba padariusiems Kelių eismo taisyklių pažeidimą, sukėlusį eismo įvykį. "Tačiau jei dėl kokių nenumatytų kliūčių įstatymo pataisos nebūtų priimtos, liepos 1 d. daugybė vairuotojų netektų teisės vairuoti: senasis pažymėjimas nebegaliotų, o naujo išduoti nebūtų pagrindo", – teigė R.Palaitis. Anot jo, nerimauti verčia Susisiekimo ministerijos vangumas koreguojant būtinus teisės aktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių