ES operacijoje Lietuvos kariai rado nelegaliai gabenamų ginklų

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) operacijoje „Sophia“ prieš nelegalią migraciją dalyvaujantys Lietuvos kariai aptiko neteisėtai gabenamus ginklus, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Motoriniame laive „El Mukthar” rastas kontrabandinių ginklų krovinys konfiskuotas.

„Didžiuokimės savo kariais – operacija „Sophia“ yra svarbiausia ES saugumo operacija. Laivų patikra yra sudėtinga ir rizikinga užduotis, tad sėkmingas jos įgyvendinimas ne tik rodo aukštą lietuvių karių pasirengimo lygį bei profesionalumą, bet ir yra svarus bei apčiuopiamas Lietuvos indėlis į tarptautinio saugumo užtikrinimą“, – pranešime spaudai teigė krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Kariai į Libiją plaukusiame laisve rado kelių rūšių ginklų ir amunicijos - kulkosvaidžių, „Kalašnikov“ automatų, granatsvaidžių, minosvaidžių, granatų, sprogmenų. Visi ginklai buvo perkelti į Vokietijos karo laivą patikrinimui ir sunaikinimui.

„Šis atvejis rodo, kad dalyvaudami tarptautinėse operacijose Lietuvos kariai savo užduotis atlieka profesionaliai ir ryžtingai. Organizuodami karių atranką ir parengimą operacijoms, siekiame būtent tokio rezultato ir tokio požiūrio į paskirtų užduočių vykdymą“, – sakė Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

Visi įrodymai, kad gabenamas ginklų embargu Libijai uždraustas krovinys, bus perduoti atitinkamoms Europos Sąjungos šalių narių institucijoms, o jų pateiktos išvados  - Jungtinių Tautų Sankcijų komitetui.

Lietuva operacijoje „Sophia“ dalyvauja nuo 2015 metų. Šiuo metu į ją išsiųsti 15 šalies karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaunuoliai ,kad surado

Šaunuoliai ,kad surado portretas
Ir tie rusiški ginklai bus sunaikinti.O gal ir siunėjas /pardavėjas ta pati šalis ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių