FNTT pareigūnai teisme laimėjo ginčą dėl neišduotų uniformų

  • Teksto dydis:

Vyriausiasis administracinis teismas pagrįstu pripažino 13 Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrėjų skundą, jog jie darbe vilkėdami savo rūbus patyrė nuostolių, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tikslų patirtos žalos dydį turėtų nustatyti pirmosios instancijos teismas, kuriam byla grąžinta nagrinėti iš naujo. Pareigūnai prašo jiems priteisti po 2 tūkst. eurų.

Tyrėjai tvirtino, kad jiems niekada nebuvo išduotos tarnybinės uniformos, todėl jie visą tarnybos laikotarpį buvo priversti dėvėti nuosavus drabužius ir avalynę. FNTT vadovybė teigė, kad skirti uniformų nėra galimybės. Esą uniformoms įsigyti valstybė iš biudžeto lėšų neskyrė.

Paklaustas, iš kokių lėšų mokės kompensacijas, FNTT vadovas Antonis Mikulskis tvirtino, kad kol kas anksti apie tai kalbėti: „Teismas bylą grąžino pirmajai instancijai, tad palauksime galutinio sprendimo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zuikis

zuikis portretas
Beje, mokytojai taip pat darbe dėvi savo rūbus. O mokiniams uniformas perka jų tėvai. Tai reikštų, kad jie patiria nuostolius? Ir turėtų valstybę paduoti į teismą?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių