FNTT vadovas K.Jucevičius rašto apie save nebepasirašinėtų

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį sprendžia, ar dokumentą dėl savo patikimumo pasirašęs naujasis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

„Žinoma, jeigu dabar reikėtų pakartoti, tai galbūt apsidrausčiau nuo bet kokio, kaip sakant... Bet tai buvo pirma diena, nebuvo laiko, kada labai daug mąstyti ir taip toliau“, - po pokalbio su komisijos nariais žurnalistams sakė K.Jucevičius.

Jo teigimu, VTEK nariai antradienį jį klausinėjo apie faktines situacijos aplinkybes bei prašė teisinio įvertinimo. K.Jucevičius žurnalistams aiškino, kad kovo 19 dieną jį esant tarnybiniam būtinumui paskyrus į pareigas, raštas apie jo patikimumą jau buvo paruoštas FNTT vadovo pareigas prieš tai laikinai ėjusio Valstybės sienos apsaugos tarnybos vado pavaduotojo Antano Montvydo, tad jam beliko jį pasirašyti savo vardu.

„Formaliai jau viskas buvo atlikta, visos procedūros, patikrinimai buvo atlikti, teko tiktai raštą perraštyti pagal mano rekvizitus ir formaliai išsiųsti. Atsakymas buvo skubus, jis turėjo būti tą pačią dieną atsakytas Specialiųjų tyrimų tarnybai“, - dėstė K.Jucevičius.
Jis sakė nenorintis vertinti, ar jo elgesys yra interesų supainiojimas - pasak K.Jucevičiaus, į šį klausimą turi atsakyti VTEK. Jis taip pat neatsakė, ar atsistatydintų, jei būti pripažinta, kad jis pasielgė ne pagal įstatymą.

„Atsakysiu tik po komisijos sprendimo“, - žadėjo FNTT vadovas.

Paklaustas, ar beveik mėnesį eidamas pareigas jis nepatyrė politikų spaudimo, K.Jucevičius sakė: „Žinokite, kol kas ne“.

VTEK sprendimą turėtų paskelbti vėliau antradienį.
Į VTEK su prašymu svarstyti K.Jucevičiaus elgesį kreipėsi Seimo Antikorupcijos komisija.
Jai kilo abejonių, ar K.Jucevičius galėjo pasirašyti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) skirtą raštą, kad FNTT neturi duomenų apie jo paties nepatikimumą. Toks raštas buvo reikalingas, kad laikinai FNTT direktoriaus pareigas ėjęs K.Jucevičius būtų paskirtas nuolatiniam darbui.

Antikorupcijos komisijos teigimu, K.Jucevičius turėjo „aiškų asmeninį interesą pats apie save parašyti teigiamą išvadą STT, nuslepiant darbo trūkumus“.

Anot komisijos, dar laikinai vadovaudamas FNTT K.Jucevičius nuslėpė nuo STT, kad buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl įslaptintos informacijos administravimo Specialiųjų užduočių valdybos Operatyvinės veiklos skyriuje. Per jį esą nustatyta, jog skyriui vadovavęs K.Jucevičius dirbo aplaidžiai, netinkamai atliko pareigas.

K.Jucevičius FNTT vadovu buvo paskirtas kovo pabaigoje kaip konkurso į šias pareigas nugalėtojas. Jis buvo vienintelis konkurso dalyvis.

Tuometinis vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sprendimą dėl K.Jucevičiaus priėmė nepaisydamas premjero Andriaus Kubiliaus raginimo atidėti jo skyrimą - premjeras ragino neskubėti, nes suabejota pareigūno nepriekaištinga reputacija.

Tuo metu prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė neturinti faktais paremtos neigiamos informacijos K.Jucevičių.

Seimo Antikorupcijos komisija balandžio pradžioje pasiūlė K.Jucevičiui skubiai atsistatydinti iš pareigų, o jam to nepadarius, siūlyta jį atleisti.

Kovą surengtoje spaudos konferencijoje K.Jucevičiaus aiškino, jog tarnybinis patikrinimas buvo atliktas dėl faktų, o ne dėl jo asmens. FNTT atstovė spaudai Rūta Andriuškaitė BNS tąkart nurodė, jog minėto patikrinimo metu nustatyta, kad „atsakingų asmenų patraukti tarnybinėn atsakomybėn nebuvo, tikrinimas buvo nutrauktas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Tik paskutinis debilas gali pats sau pasirašyti raštą dėl tinkamumo. Jeigu žmogus nesupranta šios elementarios taisyklės, galima manyti, kad vadovo darbui jis yra visai netinkamas. Čia ne pasiteisinimas, kad buvo jo pirmoji darbo diena vadovo kėdėje. Visais laikais bent kiek dirbęs žmogus tokių klaidų nedaro. Taigi arba žioplas arba laaaaaabai troško tapti viršininku arba kas nors jam tai patarė pvz Palaitis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių