Futbolo sirgaliai traukiniais iš Karaliaučiaus grįžo be incidentų

Beveik 2 tūkst. futbolo sirgalių, savaitgalį stebėję pasaulio čempionato rungtynes Karaliaučiuje, traukiniais į žemyninę Rusijos dalį per Lietuvą grįžo be incidentų.

„Penki traukiniai, kurie šeštadienio naktį pravažiavo į Kaliningradą, vakar sėkmingai grįžo. Jokių incidentų, t. y. draudžiamos atributikos, konfliktų, prieštaravimų, bandymų išlipti nebuvo“, – BNS sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Giedrius Mišutis.

Anot jo, vienintelis užfiksuotas pažeidimas buvo nigerietės bandymas kirsti sieną be dokumentų, ji išlaipinta iš traukinio.

Traukinius su sirgaliais iš Rusijos pasieniečiai tikrino Kenos, Kybartų kontrolės punktuose, ties Vilniaus geležinkelio stotimi, jie dirbo sustiprintu režimu. Šeštadienio vakarą sirgaliai į Karaliaučių vyko stebėti Nigerijos ir Kroatijos rinktinių akistatos.

Pagrindinėje Rusijos dalyje įsikūrę sirgaliai traukinius kelionei į Karaliaučių renkasi, nes turint sirgalių pasus kelionė jais yra nemokama.

Artimiausios rungtynės Karaliaučiuje vyks penktadienio vakarą, čia susitiks Serbijos ir Šveicarijos rinktinės, jau kitą pirmadienį Karaliaučiaus stadione žais ir Ispanija prieš Maroką. Pasieniečiai šiomis dienomis taip pat žada sustiprintą budėjimą.

Varžybų dienomis tranzitiniais traukiniais Lietuvos teritoriją turėtų kirsti daugiau nei 42 tūkst. žmonių.

Pasaulio futbolo čempionatas vyksta vienuolikoje Rusijos miestų. Karaliaučiaus futbolo stadionas talpina apie 35 tūkst. žmonių, netoli jo įrengta ir sirgalių zona, joje gali tilpti iki 20 tūkst. aistruolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prašau

prašau portretas
kkkl nebevartok žmogau

rs

rs portretas
noriu paklausti ,kur tokia šalis 'karaliaučius' yra,o kokie ten incidentai.

Kkkl

Kkkl portretas
O jus isgamos laukiant kraujo ,kad galetumete paloti ant Rusijos ,viskas jums atsisuks atgal
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių