Tyrimas: geriausias kurortas – Druskininkai, bet atostogaujama Palangoje

  • Teksto dydis:

Kur važiuojame nutarę atostogauti Lietuvoje? Kokias atostogų vietas tėvynėje vertiname kaip geriausias?  2014 metais Lietuva jos gyventojų tarpe išliko populiariausia atostogų vieta. Atlikto tyrimo „Kur Lietuvos gyventojai ketina atostogauti 2014 m.?“ rezultatai atskleidė, kad tėvynėje atostogauja 57 proc. respondentų.

Kur važiuojame nutarę atostogauti Lietuvoje? Kokias atostogų vietas tėvynėje vertiname kaip geriausias?  2014 metais Lietuva jos gyventojų tarpe išliko populiariausia atostogų vieta. Atlikto tyrimo „Kur Lietuvos gyventojai ketina atostogauti 2014 m.?“ rezultatai atskleidė, kad tėvynėje atostogauja 57 proc. respondentų.

Tyrimą atlikusios bendrovės „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ partneris Darius Dulskis džiaugiasi, kad lietuviai vis dažniau renkasi atostogas Lietuvoje, nepaisant nevisada palankių sezono sąlygų.

"Pastebėta tendencija atostogauti dažniau nors ir  trumpiau, gali padėti vietiniams verslams lengviau išsilaikyti ne sezono metu. Savaitgaliais ir švenčių dienomis poilsį su nakvynėmis planuoja beveik pusė, 47 procentai gyventojų, iš kurių praktiškai visi (95 procentai) ketina ilsėtis Lietuvoje,“ – apie gautus rezultatus kalbėjo D. Dulskys.

Planuojantys ilgesnį poilsį 2014 m., labiau linkę rinktis savaitės ar ilgesnes atostogas praleisti  Lietuvos kurortuose.

Palangoje per atostogas ketina lankytis 60 proc., Šventojoje – 32 proc., Neringoje –14 proc. apklausos dalyvių. Įdomu tai, kad gyventojai geriau vertina tuos kurortus, kuriuose patys atostogauti neketina.

Atliktas tyrimas „Kur Lietuvos gyventojai ketina atostogauti 2014 m.?“ atskleidžia, kad geriausios nuomonės esame apie Druskininkų kurortą. Jį gerai įvertino 86 procentai respondentų. Tuo tarpu patys jame atostogauti ketino tik  6 procentai apklausos dalyvių. Daugiausiai balų šiam kurortui suteikė vyresnio amžiaus šalies gyventojai.

Tuo tarpu populiariausias pagal lankomumą Palangos kurortas geriausiųjų šalies kurortų sąraše liko tik ketvirtas. Dešimties balų sistemoje Palanga 2014 m. buvo įvertinta geriau, nei 2012 m. vykdytoje apklausoje. Šį kart pajūrio miestelis įvertintas 8,2 balo. Nuo geriausiai vertinamo Druskininkų kurorto Palangą skiria jau mažiau nei 1 balas. Priešingai nei Druskininkus Palangą geriau vertino jaunesni asmenys.

Respondentų nuomone antroje geriausių kurortų sąrašo vietoje yra Neringa. Šį kurortą gerai įvertino 83 proc. atsakiusiųjų. Neringą gerai vertina visų amžiaus grupių Lietuvos gyventojai.

2014 m. trečioje geriausių kurortų reitingo vietoje kaip ir 2012 m. išliko Trakai. Prasčiau lietuviai vertina Birštoną, Anykščius, Zarasus ir Ignaliną. Pastarąją gerai įvertino tik 47 procentai apklausos dalyvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

r

r portretas
nu bet rimtai, palangoje, kosmines kainos, tapati sumokesi, jei pasirinksi net ir ispanija.

Rikis

Rikis portretas
Ka veikt nusiurusiuose Druskininkuose? Palanga irgi neidomi, bet jei turi tik 2 laisvas deinas, tai aisku i Palanga. Bet jei turiu nors savaite, tai kvailyste ilsetis Lietuvoje. Jau geriau i Jurmala nuvaziuosiu. Ten tikrai faina. Na o jei turiu dvi-tris savaites, tai aisku tik i Ispanija, Italija ar Prancuzija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių