Geriausias sprogmenų ieškotojas – Lietuvos pasieniečių keturkojis

  • Teksto dydis:

Geriausiai sprogmenis ir ginklus Lietuvoje sugeba rasti vokiečių aviganis Hitas (nuotraukoje), tarnaujantis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Branduolinės energetikos objektų apsaugos (BEOA) padalinyje.

Ignalinoje vykusiame atvirajame ginklų ir sprogstamųjų medžiagų paieškos su tarnybiniais šunimis čempionate VSAT kinologo Liudviko Komkos augintiniui į priekį teko praleisti belgų aviganį Atomą, dresuojamą Lenkijos specialisto Pavelo Duko.

Abu keturkojai bendroje įskaitoje surinko vienodai taškų – po 270. Atomo pergalę asmeninėje įskaitoje pagal čempionato taisykles lėmė greičiau atlikta transporto priemonių apieškos rungtis. Ją įvykdyti Lenkijos pasieniečių šuniui prireikė mažiau laiko nei Hitui.

Trečią vietą čempionate užėmė Romualdas Petkelis su vokiečių aviganiu Brezel Brasu. Šio dueto sąskaitoje – 250 įskaitinių taškų.

Iškilmingo čempionato uždarymo metu visi trys prizines vietas užėmę keturkojai pasipuošė medaliais ir buvo apdovanoti skanėstais, maisto atsargomis. Jų šeimininkams įteiktos taurės ir diplomai.

Iš viso dėl nugalėtojų vardo varžėsi dvylika kinologų su tarnybiniais šunimis iš VSAT Ignalinos rinktinės BEOA dalinio, Pakrančių apsaugos rinktinės, UAB „Gelsauga“, Latvijos sienos apsaugos tarnybos bei policijos ir Lenkijos sienos apsaugos.

Šunys dvi dienas demonstravo savo sugebėjimus ieškodami sprogmenų ir ginklų numatytoje teritorijoje, patalpose, transporto priemonėse ir bagaže. Varžybų organizatoriai keturkojams parengė rimtų išbandymų. Jiems teko ieškoti įvairių gamintojų trotilo, plastito, emsito, dinamono, parako, detonuojančių virvučių, ginklų, šaudmenų, granatų ir minų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
Šaunuoliai, gražu žiūrėt, kad darbas vyksta . Pirmos vietos nesimėto, jas reikia užsitarnaut. Taip ir toliau. sėkmės

Ai

Ai portretas
Kol Komskiams teroristai dar duoklės nemoka, tol gal gyvens šunelis. Bet kai kontrabandos verslas užsirauks ir reikės naujo pajamų šaltinio - tada tai taip, verčiau neleisti. Nuspręs, kad pasiutęs šakalas, ir nudės ant vietos.

mano

mano portretas
kol komskis laisveja neleiskite i miška
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių