Greitojo reagavimo pajėgos treniruosis reaguoti į hibridinius išpuolius

Kariuomenės greitojo reagavimo pajėgos pirmadienį pradeda penkių dienų trukmės pratybas pietų Lietuvoje, per kurias treniruosis reaguoti į hibridinius išpuolius.

Taktinėse pratybose Alytaus mieste, rajone ir Lazdijų apylinkėse dalyvaus apie 600 karių iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono, sakė dalinio vadas Darius Meilūnas.

„Pagal scenarijų, priešiškos Lietuvai valstybės eskaluos neramumus šalies viduje, išnaudodamos hibridinius ir nekonvencinius elementus“, – BNS teigė pulkininkas leitenantas.

„Tai ir nusikalstamo pasaulio atstovai, ir įvairios sukarintos grupuotės, ir specialios paskirties priešiškų pajėgų grupuotės. Visi jie eskaluoja neramumus, viešosios tvarkos pažeidimus iki tokio lygmens, kur vietos valdžia jau sunkiai susitvarko“, – pasakojo jis.

Ulonai sudaro kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų antrojo bataliono kovinę grupę.

Pratybose „Stiprus ulonas“ taip pat dalyvaus policijos pareigūnai, pasieniečiai, ugniagesiai gelbėtojai, Lietuvos šaulių sąjungos atstovai ir ligoninių personalas.

Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgas iš viso sudaro apie 2,5 tūkst. karių – dvi bataliono kovinės grupės bei karinių oro pajėgų, specialiųjų operacijų pajėgų ir logistinės paramos elementai.

Šios pajėgos įkurtos 2014 metų rudenį, kai Rusijos veiksmai Ukrainoje paskatino Lietuvą galvoti apie gynybą nuo nekonvencinių išpuolių, kai dar nėra paskelbtas karas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

didžiausias išpuolis

didžiausias išpuolis portretas
tvarto žinios su subotino tandemu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių