Greitosios pagalbos numeriais 03, 033, 103 greitai nebeprisikviesite

Vyriausybė trečiadienį nusprendė pasiūlyti Seimui priimti įstatymą, kad 2020 metais Lietuvoje liktų vienas pagalbos numeris – 112.

Šiuo metu greitąją medicinos pagalbą galima kviesti ir numeriais 03, 033, 103. Šiuos numerius pakeistų Sveikatos apsaugos ministerijos įsteigta medicinos konsultacijų linija.

Medikų iškvietimui šiuo metu Lietuvoje veikia aštuonios regioninės greitosios medicinos pagalbos (GMP) dispečerinės.

Projekto iniciatorė Vidaus reikalų ministerija teigia, kad šių dispečerinių darbuotojai ir užsiimtų medicinos konsultacijų teigimu, o pačių dispečerinių skaičius bus mažinamas.

Anot ministerijos, optimizavus dabar tarnybų naudojamas skirtingas informacinių technologijų sistemas, pasirinkus vieningą modelį bus papildomai sutaupyta, sutrumpintas informacijos perdavimo laikas.

„Siūloma nustatyti, kad nuo 2021 metų Bendrosios pagalbos centras ir pagalbos tarnybos (...) naudotų vieną informacinę sistemą ir vieną bendrą ryšio tinklą“, – Vyriausybės posėdyje sakė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Pasak jo, šiuo metu naudojamos penkios informacinės sistemos ir du skirtingi radijo ryšio tinklai.

Vidaus reikalų ministerija taip pat planuoja didinti Bendrojo pagalbos centro operatorių darbo užmokesčio fondą, į dispečerines pritraukti dirbti didelę patirtį turinčius į ankstyvą pensiją išėjusius pareigūnus.

Anksčiau Vidaus reikalų ministerija siūlė apskritai naikinti greitosios numerį, tačiau sulaukė smarkaus pasipriešinimo iš greitosios medicinos pagalbos dispečerinių.

Ankstesnės Vyriausybės nesėkmingai bandė Lietuvoje įvesti vieną pagalbos numerį.

„Bendrojo pagalbos centro tema, matyt, dešimtmečiais skaičiuojama“, – posėdyje sakė ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.


Šiame straipsnyje: pagalbos numeriai112

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pajurio Gelbetojas

Pajurio Gelbetojas  portretas
Negalima naikinti greitosios pogalbos nr. Nes 112 nesigeba sujunkti su greitai klauseneja ispirmo koks vardas man pavarde kur givenu man toks jausmas kad jie nori susipazinti su mumis . PALIKIT NUMERI 03 !!!

bendra pagalba

bendra pagalba portretas
vos į galvą negavau, kol su bendra pagalba telefonu aiškinau apie muštynes prie Geležinkelio stoties, šalia turgaus. Du petingi vyrai spardė kažkokį bėdžių, kuris, neva, jų limonado buteliuką pavogė. Tas "atsimušti" nepajėgė, tik gūžėsi ant grindinio gulėdamas nuo smūgių. Pardavinėtojai tuoj pat dingo palikę prekes. Nesimatė nė vieno žmogaus, kuris pagalbą mušamam bandytų šaukti. Skambinu 112. Aiškinu, kas ir kaip. O man sako" nurodykit gatvę. Sakau, turgus yra sankirtoje Čiurlionio gatvės ir Vytauto prospekto. Žmogų spardo Vytauto prospekto pusėje. O iš manęs reikalauja pasakyti namo, prie kurio muša, numerį. Tikslų. Sakau, susisiekit su Kauno policija, jie tikrai žinos. Man ramiai sako: nurodykit namo numerį...Žiūriu, vienas iš muštukų jau artėja prie manęs. Išjungiu telefoną ir maunu į turgumi paverstą kino teatrą "Planeta". Tas grįžta prie gulinčio ant žemės vyro, bet įkarštis jį toliau spardyti sumažėjęs. Po 10 min. sulaukiu 112 skambučio (nori pasitikslinti adresą...)

skaitytoja

skaitytoja portretas
tai išeina, kad ligonius per greitosios pagalbos nr.112 dispečerinėse konsultuos ir operatoriais dirbs didelę patirtį turintys į pensiją išėję pareigūnai?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių