Griežtėja ribojimai, kiek vaistų gyventojai gali įsivežti ar parsisiųsti

Nuo lapkričio 1-osios iš trečiųjų šalių Lietuvos gyventojai galės įsivežti ar parsisiųsti mažiau vaistų – ne daugiau kaip 10 pakuočių per mėnesį. Sveikatos apsaugos ministerija sako, kad reikalavimai griežtinami siekiant sumažinti sveikatai pavojingų medikamentų kiekį.

Iki šiol iš tokių šalių, kaip Baltarusija ar Rusija, buvo galima per mėnesį įsivežti 45 pakuotes vaistų be recepto. Tačiau muitinė ragino mažinti šį kiekį, siekiant Lietuvoje apriboti nelegalią prekybą medikamentais. Ne kartą kriminalistai atskleidė rusiškų ir baltarusiškų vaistų prekybos taškus įvairiose šalies turgavietėse.

Tuo metu Sveikatos apsaugos ministerija tikina, kad sumažinus įsivežamų vaistų kiekį daugiau kaip keturis kartus, bus išvengta žalos sveikatai tikimybės, nes esą turguje ar internetu perkami medikamentai gali būti kitokie, nei rašoma ant pakuotės arba laikomi netinkamomis sąlygomis. Turint gydytojo receptą, vaistų galima įsivežti ne ilgesniam kaip 6 mėnesių laikotarpiui.


Šiame straipsnyje: vaistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

uk vaistininkas

uk vaistininkas portretas
Lietuvoje is principo negali buti pigiu vaistu.Jeigu Anglijoje Caps.Omeprazolum 20mg N28 vaistines perka uz £0,45.Tai Lietuvoje tos pacios kompanijos omeprazoli vaistines sugeba nusipirkti po 3,99!!! Kiek gi galima apie tai rasyti!!!! Lietuvos poreikis 50 000 vnt.per metus-skirtumas- 158 000.00 euru!!!! Tai tik vieno preparato.O padauginus is 1500 generiniu vaistu esanciu Lietuvos rinkoje,-susidaro grazi suma,-kurios niekam negalima jos paliesti!!!VVKT ataskaitai- nubauskima bobute kuri atsiveze is Baltarusijos 11 vnt.vaistu uz 3 eurus ir bus tvarka. Cinizmas ir nihilizmas auksciausiame lygyje !!! Valstybinei Vaistu Kontrolei vadovauja gydytojas,gerai ismanantis farmacijos reikalus,kuris yra pastatytas ir ipareigotas ginti schema.... Farmacijos departamentas pilnas .bestuburiu blondiniu ginanciu gydytoju klano (o gal klyno) interesus. Todel ne kiek nenuostabu,kad Lietuvoje ir yra tokia farmacija....

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Ka dar uzdraus>?Kazkoks genocidas.

BuRaTiNaS

BuRaTiNaS portretas
Uz ka ipirkti tuos europietiskus vaistus kainos nuo 3 iki 10 kart didesnes.Kiek buvo vaistiniu Kaune pries 25 m.O kiek dabar kas ka nuodija.Pas gyditoja baisu aiti nes kaskart po tris receptus israso ir pasako butinai aik va i ta vaistine.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių