Griežtinama sienos kontrolė, bus tikrinami ir ES piliečiai

  • Teksto dydis:

Stiprinant saugumą nuo balandžio 7-osios griežtinama Europos Sąjungos (ES) išorės sienų kontrolė – ne vien trečiųjų šalių, bet ir kitų į ES atvykstančių ar iš jos išvykstančių asmenų, taip pat ir ES valstybių piliečių.

Duomenys bus tikrinami įvairiuose registruose, pamestų bei pavogtų dokumentų bazėse, rašo „Lietuvos žinios“.

„Ypač didelių pasikeitimų nebus, nes tam esame pasirengę. Prieš keletą metų punktuose jau buvo įdiegta biometrinės patikros sistema, todėl net naujos techninės įrangos neprireikė“, – sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos Sienos kontrolės organizavimo valdybos Pasienio kontrolės punktų skyriaus viršininkas Sigitas Ratkevičius.

Jei nuodugni patikra pernelyg sulėtins pasienio eismą, ES valstybėms suteikta teisė sausumos ir vandens perėjimo punktuose imtis atrankinio tikrinimo – nustatyti tik asmens tapatybę ir dokumento autentiškumą. Tačiau tokį sprendimą reikės pagrįsti rizikos vertinimu, įrodančiu, kad sušvelninimas neatsilieps saugumui. Sisteminė patikra oro uostuose turės būti įdiegta per šešis mėnesius, kai įsigalios atnaujintas Šengeno kodeksas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai juk KAPIEC visai Šengeno sutarčiai (tuoj tai ir visą ES apims). Ir visa tai - TIK dėl neatsakingo vienos 'vokietės' liežuvio nevaldymo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių