Grįžusi vasara pajūrį pavertė chaosu

Savaitgalį

Grįžusi vasara pajūrį pavertė chaosu

Savaitgalį atšilęs oras pajūrį pavertė chaosu. Pasidžiaugti saule skubėję žmonės tapo spūsčių įkaitais, grūmėsi eilėse prie kelto senojoje prieplaukoje, šimtai automobilių dėl vietos stokos būdavo paliekami net pamiškėse.

Vien lietumi šiemet pajūrio gyventojus „lepinusi“ vasara pateikė staigmeną - savaitgalį oro temperatūra pakilo net iki 28 laipsnių. Palikę miestą klaipėdiečiai veržėsi prie jūros ir stengėsi išnaudoti galbūt paskutinį šansą šią vasarą pasikaitinti saulėje, juolab kad sinoptikai jau gąsdina nieko gero nežadančiomis prognozėmis. Anot jų, dvi pirmosios vasaros dienos gali tapti ir paskutinėmis - saulė pasitrauks jau antradienį.

Melnragės link plūstančių automobilių srautas ir sekmadienį popiet tebebuvo milžiniškas. Sukti prie jūros norintys ratuoti klaipėdiečiai kantriai laukė eilėse net po viaduku. Į Smiltynę skubėję miestiečiai senojoje perkėloje prakaitavo eilėse prie kelto. Spūsties nebuvo tik naujojoje perkėloje - du senesni keltai, padėdami naujokės „Neringos“, puikiai tvarkėsi su keliaujančiųjų srautu.

Dar didesnės spūstys buvo Palangoje. Vakar vidurdienį prie įvažiavimo į kurortą automobilių eilė nusidriekė iki pat Vydmantų gyvenvietės. Palangos prieigose policininkai buvo priversti reguliuoti eismą, kad spūstis kuo greičiau sumažėtų. Tačiau perpiet mašinų srautas dar labiau padidėjo. Savaitgalio dienomis kurorto paplūdimiuose jau iki vidurdienio nelikdavo laisvos vietos.

Poilsiautojų stygiumi nesiskundė ir Melnragė, ir Giruliai - paplūdimyje tekdavo atkakliai ieškoti vietos net rankšluosčiui patiesti. Nors jūros temperatūra ties Melnrage vakar siekė vos 15 laipsnių, poilsiautojų tai nuo vandens procedūrų neatbaidė. Šalia Olando kepurės esančiame paplūdimio ruože besimaudančių buvo itin daug, nors šioje vietoje šiemet jūra jau pasiglemžė dvi gyvybes. Pasak gelbėtojų, savaitgalį nelaimingų atsitikimų vandenyje pavyko išvengti. Kelių policijos pareigūnų teigimu, vakar iki pavakarės nebuvo užfiksuota ir rimtesnių kelių eismo įvykių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių