Gyvenimas kariuomenėje G. Grikštaitei priminė Sausio 13-osios įvykius

  • Teksto dydis:

„Buvau prie bokšto, mačiau tankų traiškomus žmones, mačiau, kaip buožėmis daužė per galvas – to įspūdžio tikriausiai nepamiršiu niekada. Juolab kad  kelis savo draugus teko palaidoti. Tai buvo iš tikrųjų žiauru“, – šie prisiminimai LRT sporto žinių vedėją Gintarę Grikštaitę aplankė Ruklos kariniame poligone, kur ji pasiryžo savo įprastą gyvenimą dviem savaitėms iškeisti į karinę tarnybą. Kartu su kitais vienuolika žymių Lietuvos žmonių ji tapo LRT televizijos projekto „Tikri vyrai“ dalyve.

Moteris neslėpė savo baimės ginklams. Sausio 13-osios naktis buvo paskutinis kartas, kai ji juos matė iš arti. Po tragiškų nakties įvykių G. Grikštaitė turėjo palaidoti ir du savo nuo vaikystės pažinotus draugus – Igną Šimulionį ir Vidą Maciulevičių. Moteris atvirai pripažino, kad sprendimą prisijungti prie projekto „Tikri vyrai“ ji priėmė norėdama įveikti savo senas baimes.

Artimos pažinties su tikrais ginklais ilgai laukti neteko – projekto dalyviai jau pačią pirmą dieną ėmėsi treniruotis su pistoletu Glock 17, automatiniu šautuvu G36, kulkosvaidžiu FN MAG bei prieštankiniu granatsvaidžiu KARL GUSTAF. „Negeras jausmas”,  –  imdama šautuvus į rankas kalbėjo G. Grikštaitė. „Negeras jausmas ypač tada, kai sako: „kol kas dar tušti šoviniai, dar nieko“. Bet kai jie bus nebetušti – nežinau, kaip bus. Gali būti, kad dar labiau bijosiu imti tą ginklą į rankas.“

Antrą sezoną kuriamoje laidoje, be G. Grikštaitės, dalyvauja ir „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, politikė Agnė Bilotaitė, Rūtos Meilutytės brolis Margiris Meilutis, dainininkas Deivis Norvilas, aktorius Giedrius Savickas, renginių organizatorė ir fotografė Jurga Anusauskienė,  dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, politikas Ramūnas Burokas, aktorė Agnė Grudytė, verslininkas, viešųjų ryšių specialistas Darius Gudelis bei LRT laidų vedėjas Deividas Jursevičius.

Ar žinomų žmonių nesugniuždys griežtos kariuomenės taisyklės ir ar sugebės jie susitaikyti su savo pakitusiu statusu? Visi atsakymai – jau šį antradienį 22.30 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių