Gyventojus pribloškė orų permainos

Rekordine šiluma prasidėjęs balandis nustebino ir gyventojus, ir pačius sinoptikus. Sekmadienį iš Druskininkų į Klaipėdą keliavę žmonės užfiksavo žaibiškai besikeičiančius orus.

Sinoptikai skelbia apie pietų Lietuvoje pasiektą temperatūros rekordą – balandžio pirmosiomis dienomis termometro stulpelis pasiekė neregėtas aukštumas.

Tai patvirtino ir klaipėdiečių kelionės metu darytos nuotraukos. Prienuose sekmadienio vakarą buvo 22 laipsniai šilumos.

Žmonės negalėjo patikėti, kad balandžio 2-ąją oras pietinėje šalies dalyje – tarsi vasarą.

"Kol poilsiavome Druskininkuose, buvo išties nuostabus oras tiek šeštadienį, tiek ir sekmadienį. Automobilinis termometras rodė 23 laipsnius aukščiau nulio. Saulėta, giedra, žmonės vaikščiojo išsinuoginę, trumpomis rankovėmis. Galėjai pamanyti, kad jau prasidėjo vasara. Gerai prisimenu vienus metus, kai tokiu laiku dar snigdavo, o dabar – tikra pasaka", – vaizdžiai kalbėjo klaipėdietė Asta.

Tiesa, pasidžiaugti saule teko neilgai.

Šeimai iš pietinės šalies dalies automobiliu artėjant prie uostamiesčio dangus ėmė maišytis su žeme.

Ir lijo, ir žaibavo. Kai kuriose vietose net pasipylė ledukų kruša.

"Pradėjus judėti pajūrio link, oras persimainė šviesos greičiu. Apie 20 val. dangus aptemo, labai arti mūsų matėme žaibus. Tada ėmė stipriai lyti – tarsi iš kibiro. Automobilis vos spėjo valyti langus, jau norėjome sustoti ir palaukti, kol aprims, nes buvo pavojinga važiuoti. Prie Kryžkalnio oras vėl normalizavosi, pašviesėjo", – staigius pokyčius nusakė klaipėdietė.

Žmonės teigė matę ir iš dangaus krentančius ledukus.

"Per kelias valandas kelionės metu buvo visko, išskyrus sniegą. Iš vasaros su 23 laipsnių šiluma persikėlėme į Klaipėdą, kurioje rodė kur kas mažiau – tik 11 laipsnių. Sveiki sugrįžę į realybę, matyt, vasaros dar teks palaukti", – šyptelėjo Asta.

Artimiausiomis dienomis sinoptikai prognozuoja vėsesnį orą – pajūryje dieną bus apie 6–8 laipsnius šilumos ir apniukę.


Šiame straipsnyje: oraiorų permainosoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių