Hidrometeorologijos tarnybos vadovo konkursas žlugo – dalyviai neišlaikė egzamino

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerijos skelbtas konkursas į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) vadovo vietą neįvyko, nes nė vienas iš dviejų galutinėje atrankoje dalyvavusių asmenų nepasiekė reikiamo įvertinimo.

„Kiek spėjau sužinoti, dalyvavo du žmonės ir abu neišlaikė egzamino, nes neatsakė į klausimus. Esame parengę taip, kad konkursas nebūtų formalus. O ypač buvusieji vadovai galvoja, kad jie viską žino, kad vos ne ant padėkliuko bus pareigos grąžintos - taip neįvyko, bus konkursas skelbiamas iš naujo“, - BNS ketvirtadienį sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Jis patvirtino, kad viena iš neįvykusio konkurso dalyvių - buvusi tarnybos vadovė, šiuo metu laikinai einanti pareigas Vida Augulienė. Kitas asmuo, ministro žiniomis, buvo „žmogus iš šalies“.

Iš viso, BNS žiniomis, siekti LHMT direktoriaus posto norą buvo pareiškę devyni žmonės, dar keli atkrito, nes neišlaikė bendrųjų gebėjimų testo ar neatitiko kitų reikalavimų.

Tai, kad daug asmenų net neatvyko į konkursą, K.Trečiokui sukėlė įtarimų dėl jo skaidrumo.

„Įdomus dalykas: paduota pareiškimų buvo visa krūva, kiti neišsilaikė tų testų, bet buvo likę bent septyni tai tikrai, gal ir daugiau (...). Toks įdomus dalykas - žmonės neša dokumentus į daugybę institucijų ir neateina į konkursus. Kyla įtarimų, kad kažkas juos atbaido ar panašiai. Žinoma, to neatmetu, tik nežinau būdų, kaip tai patikrinti“, - sakė ministras.

K.Trečiokas sakė, kad naujas konkursas į LHMT vadovo postą bus paskelbtas dar šiemet, jis galėtų įvykti kitų metų sausio pradžioje.

Rugsėjo pabaigoje ministerija jau buvo atšaukusi LHMT, taip pat Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) vadovo konkursus, nes į postus pretendavo vienintelės kandidatės - buvusios tarnybų vadovės V.Augulienė bei Rūta Baškytė. Konkursų reikalavimai buvo pakeisti, kad postų galėtų siekti daugiau pretendentų.

Konkursai į devynių ministerijai pavaldžių įstaigų vadovų vietas skelbti po to, kai vasarą buvęs aplinkos ministras Valentinas Mazuronis nepratęsė šių institucijų vadovų kadencijų. Be Hidrometeorologijos tarnybos, vadovų dar neturi Aplinkos projektų valdymo agentūra bei Aplinkos apsaugos agentūra - pastarosios vadovo konkursas jau buvo atšauktas du kartus neatsiradus tinkamų pretendentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių