Holivudo aktorei Rutai Lee atkurta Lietuvos pilietybė

  • Teksto dydis:

Holivude vaidinusiai lietuvių kilmės kino aktorei Rutai Lee (Rutai Mary Kilmonis) atkurta Lietuvos pilietybė.

Apie tai savo feisbuko paskyroje pranešė Lietuvos generalinis konsulatas Los Andžele.

R. Lee Lietuvos pilietybė suteikta pirmadienį pasirašius atitinkamą įsakymą.

Pilietybė žinomai aktorei atkurta kaip lietuvių kilmės asmeniui.

„Sveikiname naują Lietuvos Respublikos pilietę Ruta Lee! – rašoma paskyroje. – Viena žymiausių pasaulyje lietuvių kilmės aktorių, turinti žvaigždę Holivudo šlovės alėjoje, visada didžiavosi savo lietuviška kilme. Ji iki šiol puikiai kalba dzūkiškai, o pirmąjį vaidmenį Holivude gavo sušokusi lietuvišką polkutę.“

„Ruta Lee mums tapo pavyzdžiu, rodydama, kaip reikėtų didžiuotis savo lietuviška kilme, remti lietuvių bendruomenę ir jos veiklą. Pradėjusi Šv. Kazimiero bažnyčios chore ir Los Andželo tautinių šokių ansamblyje „Spindulys“ Ruta pasiekė Holivudo aukštumas“, – BNS perduotame komentare teigė generalinis konsulas Darius Gaidys.

Ruta Lee gimė Kanadoje išeivių iš Lietuvos šeimoje, nuo 1948 metų gyvena JAV.

2016 metų liepą viešėdama Lietuvoje aktorė žurnalistams sakė svajojanti turėti Lietuvos pasą. Ji teigė, kad gavusi lietuvišką dokumentą, iš viso turėtų tris pasus.

82 metų R. Lee yra sukūrusi apie šimtą vaidmenų. Jai suteikta žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje Los Andžele.

Prezidentas Valdas Adamkus 2006 metais R. Lee skyrė ordino Už nuopelnus Lietuvai Riterio kryžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Geriau tokia nei kažkokia Tobias.

aš portretas
Šaunu,kad suteikta Lietuvos pilietybė.Nuoširdūs sveikinimai.Nesuprantu,kodel toks triukšmas del Lietuvos pilietybės dabartiniams emigrantams.Juk jie taip pat,kaip ir prieš karą ar karo metais bėgo nuo bado,skurdo,del geresnio gyvenimo.Tai kuo jie skiriasi nuo ankstesnių emigrantų.Būtų Lietuvoje normalus gyvenimas,niekas nebėgtų.Juk užsienyje jau svetimtaučiai

...

... portretas
Ir, beje, "Rūta Lee" - tarytum vardo "Rūtelė" viena iš variacijų :) Todėl ir pasirinko kaip tinkamą Amerikai variantą :) Cituojant tą pažintinį interviu su aktore, kur kažkada mums rodė per televiziją :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių