Holokausto aukos vėl bus pagerbiamos skaitant jų vardus

  • Teksto dydis:

Lietuvos žydų genocido diena bus minima skaitant Holokausto aukų vardus. Sekmadienį skaitymai rengiami Merkinėje, kitą savaitę jie vyks Vilniuje ir Kaune.

Gyventojai kviečiami ir patys rengti skaitymus.

„Iniciatyvų sąrašas nėra baigtinis – visi norintieji gali prisidėti išsirinkdami Holokausto atminimui svarbią vietą. Nužudytųjų vardai ir pavardės gali būti randami muziejuose, bibliotekose ar žydų paveldo išsaugojimu besirūpinančiose organizacijose“, – nurodo akcijos iniciatoriai.

Pilietinė iniciatyva „Vardai“ rengiama jau septintus metus.

„Holokaustas – viena skaudžiausių temų Lietuvos istorijoje. Tik kalbėdami ir prisimindami nemalonią praeitį galime tapti atviri pasauliui. Manau, kad šie skaitymai yra stipri ir asmeniška tokios atminties bei laisvės išraiška“, – sako „Vardų“ koordinatorė Milda Jakulytė-Vasil.

Lietuvos žydų genocido diena minima rugsėjo 23 dieną. Tą dieną 1943 metais buvo likviduotas Vilniaus getas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Hei, liberastiniai pridurkai, NEBUVO JOKIO taip vad HOLOKAUSTO. Tai slykstus sionist planas kaip MELSTI Europos tautas ir sunaikinti Vokietija. Sionistai bendradarbiavo su naciais kaip broliai. Siuolaikiniai sionistiniai fashistai - Porosenko-Valcmanas ir visa Kijevo fashistine chunta, SOROSAS jaunystej tarnavo SS ir prisidejo saudant savo tautiecius zydus. O jus pridurkai jais tikit. Bankai, TV, spauda , zydu rankose.

...

... portretas
Mes geriau Rainių aukų vardus skaitykim - jų kraujas keršto šaukiasi.

Nu nu

Nu nu portretas
Eina nafik,kiek jų dabar būtų,jei ne Adolfas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių