Į Lietuvą atvyksta Lenkijos kariuomenės vadas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį į Lietuvą atvyksta Lenkijos kariuomenės vadas generolas Mieczyslawas Goculas (Mečislavas Goculas), pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Su oficialiu vizitu Lietuvoje viešėsiantis generolas ketvirtadienį susitiks su Lietuvos kariuomenės vadu generolu majoru Jonu Vytautu Žuku, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, krašto apsaugos viceministru Marijumi Velička, Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės Jungtinio štabo atstovais. Svečias taip pat apsilankys Vilniuje įkurtame NATO Energetinio saugumo kompetencijos centre.

Kariuomenių vadai susitikime diskutuos apie Lietuvos kariuomenę ir jos vystymo perspektyvas, informacines grėsmes, apie jų valstybėse steigiamus NATO pajėgų integracijos vienetus, sąjungininkų rotacinių sausumos pajėgų vienetus, planuojamą šalių indėlį į NATO ypač greito reagavimo pajėgas. Bus aptartas ir kuriamos trišalės Lietuvos, Lenkijos bei Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG vystymas, šiais metais Lietuvoje ir Lenkijoje organizuojamos karinės pratybos ir stipresnės jų integracijos perspektyvos, tolimesnė paramą Ukrainai, teigiama ministerijos pranešime.

Vasario 4 dieną Ukrainos Aukščiausioji Rada ratifikavo susitarimą dėl LITPOLUKRBRIG brigados steigimo, Lietuvoje tarptautinio susitarimo ratifikavimas planuojamas Seimo pavasario sesijos metu. Brigados vadavietę planuojama įkurti Lenkijoje, Liubline.

Vasario 5 dieną Briuselyje susitikę NATO gynybos ministrai nutarė pradėti tarptautinių štabų steigimą šešiose valstybėse: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Rumunijoje ir Bulgarijoje. Anot ministerijos, šie integraciniai vienetai veiks kaip jungtis tarp nacionalinių pajėgų, šalyse dislokuotų NATO pajėgų ir Aljanso vadovavimo struktūros.

Lenkija yra viena aktyviausių NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujančių NATO valstybių.

Praėjusiais metais Lietuvos kariuomenė, tarpininkaujant Lenkijos kariuomenei, iš Lenkijos gamintojo įsigijo priešlėktuvinės gynybos sistemų GROM.

Karinis šalių bendradarbiavimas stiprinamas reaguojant į situaciją Rytų Ukrainoje, kur Rusijos remiami separatistai kovoja su Ukrainos pajėgomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas

kas portretas
liecia sauktinius tai akivaizdus genocidas pries likusi Lietuvos jaunima ar jus asilai nesuprantat kokie dabar laikai tai akivaizdus jaunimo zudymas reikia profesionalu ir nereikia eskaluoti karo kai 2 pesasi 3 nukencia .Ar dar neaisku geriau susirupinkit norvegija ir isparduotais vaikais nes motinos jus visus prakeiks uz tai....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių