Į Maskvą pabėgęs R. Baranauskas žada bylinėtis su Lietuva dėl „Snoro“

  • Teksto dydis:

Buvęs „Snoro“ akcininkas Raimondas Baranauskas žada sekti Vladimiro Antonovo pavyzdžiu ir bylinėtis su Lietuva dėl kompensacijos už banko nacionalizavimą.

„Be abejo, aš noriu, kad man būtų grąžinta tai, ką iš manęs atėmė“, - šeštadienį paskelbtame interviu laikraščiui „Lietuvos rytas“ sakė R.Baranauskas.

„V.Antonovas 557 mln. eurų paprašė už savo 68 proc. banko akcijų. Aš savo 25 proc. taip pat atitinkamai paprašysiu“, - teigė jis.

Anot dienraščio, Lietuvoje turto pasisavinimu įtariamas R.Baranauskas šiuo metu gyvena Maskvoje.

Uždarius banką, 2011 metais V.Antonovas ir R.Baranauskas išvyko į Didžiąją Britaniją. Šios šalies teismui nusprendus juos perduoti Lietuvai, R.Baranauskas ir V.Antonovas pabėgo į Rusiją.

R.Baranauskas interviu sakė, kad nuo Lietuvos teisėsaugos slapstosi, nes yra įsitikinęs, kad byla yra sufabrikuota, ir dėl to kaltino prezidentę, centrinio banko vadovą ir konservatorius. Kalbėdamas apie išvykimą iš Britanijos, jis tepasakė, kad „sienos tarp valstybių nėra tinkamai kontroliuojamos“.

„Snorui“ priklausė 34 proc. „Lietuvos ryto“, kuriame paskelbtas interviu, akcijų.

Lietuvos prokurorai yra pateikę Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, jie įtariami pasisavinę apie pusę milijardo eurų „Snoro“ turto.

V.Antonovas ieškinį Lietuvai pateikė Maskvos arbitraže. Lietuvos vyriausybė laikosi pozicijos, kad arbitražas neturi jurisdikcijos nagrinėti šios bylos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EGLE

EGLE portretas
TROLIS=KESTAS. AR DAUG TOKIU?

Manau tik taip.

Manau tik taip. portretas
Jei toks terisingas tai ko nesigynei Londone.Esi siuksle ir pas tokius ir begai.O tokiu nemaza parazitu Lietuvoj kurie naudojasi svetimu.

Kęstas

Kęstas portretas
Ar galime mes pasivyti Kiniją, pavirsdami mažąja Kinija? Kinija yra paremta komunistų diktatūra. Žmonės spaudžiami, elitas daro, ką nori, todėl ten žemos kainos. Ką daro Lietuvos elitas? Bando pakartoti vyresniųjų brolių kinų metodą. Įveda cenzūrą (pirmiausia visuotinis sekimas, cenzūra azartinių lošimų bendrovėms, apsikeitimo informacija bendrovėms, interneto komentarams, bet gera pradžia - pusė darbo, bus ir daugiau). Lietuvos elitas taip pat įveda vieną nuomonę visoje šalyje (Grybauskaitė sako, kad visa Rusija yra teroristai, nuomonių įvairovė įmanoma, tik sakant, kad visi Rusijos gyventojai ateina iš pragaro dėl jų požiūrio į Putiną ir jo veiksmus Kryme, švelnesni pasisakymai traktuojami, kaip Tėvynės išdavimas). Iš čia šovinių dalinimas visiems, kas šaudo rusus. Lietuvos elitas visiškai sunaikina saugumą (apvagia Sodrą (per antrąją pensijų pakopą išsidalindami mūsų pinigus, linksmai kartodami, kad sakė daug kartų, jog mums čia nieko neliks)).
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių