Į NATO batalioną Lietuvoje atvyko olandų kariai

  • Teksto dydis:

Į Lietuvoje kuriamą NATO batalioną atvyko olandų kontingentas – per 100 karių ketvirtadienį nusileido Lietuvos kariuomenės Aviacijos bazėje Šiauliuose, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Iš viso tarptautinei kovinei grupei priskirtų Nyderlandų karių bus apie 250. Jau anksčiau olandų kariai atsigabeno karinės ginkluotės ir įrangos – pėstininkų kovos mašinų CV 90, žvalgybos transporto priemonių „Fennek“, įvairios paskirties transporto priemonių „Boxer“, šarvuotų remonto evakavimo mašinų.

Balandžio pradžioje planuojamos bendros vokiečių ir Nyderlandų karių pratybos Lietuvos kariuomenės poligone Pabradėje. 

NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje jau dislokuota per 400 Vokietijos, 100 Belgijos karių. Prie tarptautinės kovinės grupės prisijungsiantys Norvegijos kariai į Lietuvą atvyks gegužę.

2017–2018 metais NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje tarnaus Vokietijos, Norvegijos, Nyderlandų, Belgijos, Liuksemburgo, Kroatijos ir Prancūzijos kariai – iš viso apie 1,2 tūkst. karių. Bataliono kovinei grupei Lietuvoje vadovauja ir jos pagrindą sudaro Vokietijos kariai.

NATO viršūnių sprendimu reaguojant į Rusijos karinius veiksmus tokios kovinės grupės taip pat dislokuojamos Estijoje ir Latvijoje bei Lenkijoje.


Šiame straipsnyje: NATO batalionasolandų kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Sveiki atvykè !

Teisingai,vyt lauką rusus

Teisingai,vyt lauką rusus portretas
Todėl ir reikalingi užsieniečiai,kultūringi kariai.O prie ruskio-9_aukščiai keiksmažodžiai ir vagystės

rse

rse portretas
Vyt lauk juos atgal
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių