Premjero sudaryta darbo grupė renkasi spręsti švietimo problemas

  • Teksto dydis:

Trečiadienį į pirmą posėdį renkasi premjero Algirdo Butkevičiaus sudaryta darbo grupė, turinti parengti siūlymus dėl mokinių ugdymo kokybės ir mokytojų socialinių sąlygų gerinimo.

Darbo grupei vadovauja švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Vyriausybės rūmuose rengiamame posėdyje ketina dalyvauti ir premjeras Algirdas Butkevičius.

D.Pavalkis šią savaitę sakė, jog tikisi, kad darbo grupė parengs ilgalaikę - 5-7 metų - mokytojų darbo apmokėjimo, darbo krūvio formavimo programą.

Švietimo profesinės sąjungos pirmininkas Audrius Jurgelevičius posėdžio išvakarėse pranešė, kad taip pat bus kalbama apie valstybės įsipareigojimų švietimui skirti ne mažiau 6 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) vykdymą, visų lygių formaliojo bei neformaliojo ugdymo įstaigų finansavimo tvarkos, pedagogų darbo apmokėjimo sistemos ir darbo užmokesčio dydžio pakeitimus, apie būdus subalansuoti pedagogų ir moksleivių skaičiaus santykį, jaunų specialistų pritraukimo į mokyklas kelius. Taip pat tikimasi sutarti dėl ilgalaikių kompleksinių priemonių, kurios leistų pakeisti situaciją šalies švietime į gerąją pusę.

Daliai švietimo profesinių sąjungų praėjusią savaitę prabilus apie streikus, rugpjūčio 27 dieną premjeras Algirdas Butkevičius sudarė darbo grupę švietimo problemoms spręsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Mokytis aukštojoje , manau, verta vidutiniokams ir žemiau vidutinio. gabiems mokslas tik laiko gaišimas. Štai pavyzdys iš Anglijos:Jonhas Meidžoras nebaigęs vidurinės mokyklos dirbo kroviku, vairuotoju, nuėjo dirbti į banką pasiuntiniu...padirbo visose banko pareigose nuo žemiausios...-Margaret Tetčer jį paskyrė finansų ministru, po to 7 metus buvo Didžiosios Britanijos ministru pirmininku...bet taip ir nebaigė vidurinės . Arba S.Jobsas mokėsi tik vieną semestrą koledže...., o iš Lietuvos kilęs milijardierius Adelsonas nesimokė net koledže, nors susikrovė apie 50 milijardų litų turtą.. Naujausia milijardierė E.Holmes metė Stanfordo universitetą ir mokslui skirtus pinigus panaudojo kraujo tyrimams..ir sukūrė metodą, kaip iš mažo kraujo lašelio gauti 10 rodiklių...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių