Į Ukrainą išvyko antroji humanitarinė siunta

  • Teksto dydis:

Trečiadienį iš Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Valčiūnuose, Vilniaus rajone, pajudėjo antroji humanitarinė siunta Ukrainai.

Ją Vyriausybės pavedimu dviem sunkvežimiais gabena Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Tuo pačiu paimti ir visuomenininkų surinkti daiktai.

Iš valstybės rezervo paimtos ir į Ukrainą gabenamos priemonės, reikalingos įkurti stovyklą šimtui evakuotų gyventojų. Šioje siuntoje yra miegmaišių, palapinių, sulankstomų lovų, generatorių, krosnelių, pledų, termosų ir kitų būtiniausių priemonių. Siuntinio vertė – apie 64 tūkst. eurų (apie 220 tūkst. litų), pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Į sunkvežimius pakrauta ir visuomenės surinkta parama – maistas, drabužiai, pirmosios pagalbos priemonės, antklodės ir kt. Iš viso 5,5 tonos būtiniausių priemonių.
Krovinys Kijevą turėtų pasiekti ketvirtadienio vakarą.

„Lietuva ne tik suteikia paramą, bet ir parodo gilų supratimą to, kas iš tikrųjų vyksta Ukrainoje. Mes labai norėtume, kad kuo greičiau baigtųsi karo veiksmai ir būtų kovojama tik diplomatinėmis priemonėmis. Ukraina dabar gina ne tik savo teritoriją, bet ir visos Europos taiką ir nepriklausomybę“, - trečiadienį išlydėdamas krovinį sakė Ukrainos ambasadorius Valerijus Žovtenka.

Antradienį karinių oro pajėgų orlaivis C-27J „Spartan“ į Ukrainą išskraidino pirmą humanitarinės pagalbos krovinį. Jį sudarė 4,5 tonos Krašto apsaugos ministerijos skirtų sauso maisto davinių ir medicinos priemonių ir apie 580 kg viešosios įstaigos „Aspectus Memoria“ surinktos materialinės paramos.


Šiame straipsnyje: paramaUkrainahumanitarinė pagalbakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

to jankis

to jankis portretas
Malacius!Taip ir toliau laikikis!

tam jankiui

tam jankiui portretas
jei kalbi apie Hitlerį, tai jam padėjo ne tik musolinis, tačiau dabar reikia kalbėti apie rusišką paranoiką putlerį, kuriam nenori padėti nė viena šalis, net prancūzai, o merkel, ko gero, tą amžiną skolą ruskiams atidės geresniems laikams. Taigi, nėra ruskių draugų, nebent kokia kuba ar Pietų Amerikos viena kita valstybėlė. Taigi janki, putino mazgote, ruoškis namo, į ruskyną pas savus.

jankis

jankis portretas
musolinis irgi kažkada padėjo hitleriui
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių