Į Ukrainą su JAV kariais vyksta trys Lietuvos kariuomenės paramedikai

  • Teksto dydis:

Lietuva jungiasi prie Jungtinių Valstijų vykdomos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narių mokymo misijos ir teiks paramą Ukrainos paramedikams, dalyvaudama medicinos mokymuose.

Misijoje kartu su JAV kariais dalyvaus trys Lietuvos karinės medicinos srities specialistai. Kartu su amerikiečiais Lietuvos kariai mokys Ukrainos karius tinkamai teikti medicinos pagalbą mūšio lauke. Mokymai vyks Vakarų Ukrainoje, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Lankydamasis Ukrainos centrinėje karo ligoninėje ir karių reabilitacijos centre Druskininkuose kaip medikas dar kartą įsitikinau, kad teisingai suteikta pirmoji medicininė pagalba galėtų žymiai sumažinti karių kančias ar net išgelbėti jų gyvybes. Todėl nusprendėme jungtis prie mūsų strateginės partnerės JAV vadovaujamos Ukrainos paramedikų mokymo misijos. Ji taip pat praplečia ir Lietuvos pagalbos Ukrainai paramos paketą“, – pranešime spaudai teigė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Lietuvą prisijungti prie vykdomos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narių mokymo misijos pakvietė JAV.

Lietuva Ukrainai yra perdavusi karinės ginkluotės elementų ir humanitarinę pagalbą.

Be to, Lietuvos civilinėse sveikatos priežiūros įstaigose ir karių reabilitacijos centre priimami gydytis sužeisti ukrainiečiai.


Šiame straipsnyje: paramedikaikariuomenėJAV kariaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

lionia

lionia portretas
gal reikia emigruot i ukrainas,ten zmonemis amerika rupinasi(kariais).uz pinigus tarnaut ir gaut visas privelegijas.bet ukraina nera NATO salis,tai kodel politikai taip rupinasi ne europos salimi?palestina irgi sugriauta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių