Idėjų S. Povilaičio įamžinimui sulauks daugiau?

Kaip Palangoje bus įamžintas maestro Stasio Povilaičio atminimas, paaiškės vasarį. Kol kas viliamasi sulaukti daugiau ir kokybiškesių pasiūlymų nei 2016-aisiais.

S.Povilaičio atminimo įamžinimo Palangoje idėjos projekto konkursas buvo surengtas pernai.

Tuomet komisijai buvo pateiktos 7 vizijos, tačiau viena jų apskritai nevertinta, mat pasirodė neišbaigta.

Įvertinus likusias 6 idėjas, nebuvo išrinkta nė viena, tad komisija konkursą nusprendė pratęsti iki šių metų vasario 1 d.

Pernai pateiktų idėjų projektų autoriams leista toliau dalyvauti su tais pačiais projektais, juos koreguoti arba sugalvoti kažką naujo.

Taip pat laukiama ir naujų konkurso dalyvių.

Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Litvinienė prisiminė, kad komisijai nusprendus pratęsti konkursą, vienos idėjos, numačiusios jūros tilto gale statyti skulptūrą, autorius pasiūlymą atsiėmė.

Pasak pašnekovės, kol kas nežinoma, ar šis sumanymas bus patobulintas ir vėl pateiktas konkursui.

Dar pora buvusio konkurso dalyvių užsiregistrvo iš naujo, todėl jie arba tobulins buvusias idėjas, arba teiks naujus pasiūlymus.

Tikėtina, kad vasarį įvyksiančiame konkurse galima sulaukti ir daugiau idėjų projektų nei buvo ankstesniame, mat šiuo metu, be seniau pateiktų sumanymų, jau yra užsiregistravę dar keturi kūrėjai.

"Kol kas turėtų būti 9, tačiau žiūrėsime, kaip bus. Pirmajame ture taip pat buvo užsiregsitravę 8, bet pateikė tik 7", – pastebėjo K.Litvinienė.

Numatoma, kad vertinimo komisija susiburs ir konkurso laimėtojus išrinks vasarį.

Pirmąją, antrąją ir trečiąją vietas laimėjusiems projektams bus skiriamos piniginės premijos. Pirmosios vietos nugalėtojams atiteks 3 tūkst. eurų, antrosios – 2 tūkst. eurų, o trečiosios – 1 tūkst. eurų.

Su užėmusiuoju pirmąją vietą ketinama pasirašyti sutartį ir jo pasiūlytą idėją įgyvendinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSIMĖLIAI KOMISIJAI

KLAUSIMĖLIAI KOMISIJAI portretas
Palanga tikrai įamžins Stasio Povilaičio atminimą. O, va, dėl tos vertinimo komisijos darbo, tiksliau - "darbo", yra blogai. Visų pirma, komisija nuoširdžiai nesilaikė konkurso nuostatų ir po pirmojo konkurso (su 7 darbais) ėmė ir neįvertino tų darbų. Negana to, komisija, vėl pažeisdama šio konkurso nuostatus, sugalvojo jį... PRATĘSTI! Bet ir tai dar ne pabaiga. Kaip nusprendė - taip ir padarė. Bet vietoj PRATĘSIMO kažkodėl "gavosi" dar vienas, antras (su tokiu pačiu pavadinimu!) konkursas... Kuriame gali dalyvauti senieji pirmojo konkurso darbai, gali dalyvauti ir senieji, bet papildomai pataisyti (patobulinti) darbai, ir, jau visiškai pabaigai, jame gali dalyvauti visiškai trečia konkursantų grupė - VISIŠKAI NAUJII DARBAI. Kaip manote, kokia iš šių 3 grupių yra labiausiai privilegijuotoje padėtyje ir kas nugalės?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių