Inspektorių radinys ūkyje: nugaišęs veršiukas ir arklys su pūliuojančiais randais nuo pančių

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) su portalu kauno.diena.lt pasidalijo sukrečiančiais patikrinimo rezultatais.

„Dalinamės detalėmis apie tyrimą dėl gyvūnų nepriežiūros. Praėjusią savaitę gavę pranešimą VMVT inspektoriai atliko patikrinimą pas Prienų raj. galvijų laikytoją bei nustatė žiauraus elgesio su gyvūnu atvejį“, – nurodė atstovai.

Teritorijoje surastas ir nugaišęs veršelis, tačiau nepasirūpinta tinkamu jo utilizavimu. „Apžiūrėtas ir laikytojos arklys, kuris buvo supančiotomis priekinėmis kojomis, ant kojų matėsi plika paraudusi oda, gilūs pūliuojantys randai, žaizdos jau skleidė specifinį, nemalonų kvapą. Taip pat patikrinimo metu rasta nepilnai užkasta viena galvijo gaišena valstybinės žemės valdoje, miško pakraštyje. Dėl šio atvejo informuota seniūnija, kadangi gyvūnas užkastas valstybinėje žemėje, kuri koordinuoja utilizavimą“, – komentavo tarnybos Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyrius.

Patikrinimo metu priimtas sprendimas paimti arklį ir perduoti gyvūną Prienų rajono savivaldybei laikinai globai, kol bus priimtas sprendimas dėl gyvūno konfiskavimo. Likusiems ūkyje laikomiems galvijams nebuvo nustatyti gyvūnų gerovės reikalavimų pažeidimai, tačiau tyrimas likusių ūkinių gyvūnų tęsiamas.

Supančiotomis priekinėmis kojomis, ant kojų matėsi plika paraudusi oda, gilūs pūliuojantys randai, žaizdos jau skleidė specifinį, nemalonų kvapą.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė apie skundą dėl galimų blogų dalykų minėtame ūkyje.

„Balandžio 30 d. buvo pranešta Prienų savivaldybei dėl gyvuliu nepriežiūros, dėl netinkamai užkasto negyvo gyvulio. Tačiau iki šiol niekas jokių veiksmų nesiėmė. Gyvulys pusiau apkastas po šiai dienai žemėje. Gali prieiti pašaliniai asmenys. Baisu“, – rašyta laiške žurnalistams.

Paprašius patikslinti aplinkybes, anonimas nurodė, kad yra vienas nugaišęs gyvulys. Jis pusiau užkastas Prienų rajono Stakliškių seniūnijos Alšininkų kaime.

„Stakliškių seniūnė gali plačiau viską papasakoti. Nijolė Ivanovienė. Buvo pranešta Prienų savivaldybei. Kas neatlieka pareigos ir kam šią užduotį paskyrė gali viską paaiškinti Stakliškių seniūnė. Gyvulių nepriežiūra, žiaurus elgesys su gyvūnais, ten karvė ar veršis nugaišęs ir pusiau apkastas. Žiauru, kas darosi…“ – teigta laiške.

Asociatyvi VMVT nuotr.

Stakliškių seniūnė N. Ivanovienė portalui kauno.diena.lt tuomet patvirtino, kad yra gautas skundas dėl „kritusio gyvulio ir netinkamai užkasto gyvulio lavono“. Skundo nagrinėti nesiėmė. Paaiškino, kad jis persiųstas nagrinėti pagal kompetenciją VMVT Alytaus departamento Prienų skyriui, nes būtent ši tarnyba tiria ir sprendimus priima sprendimus dėl galimai netinkamos laikomų gyvūnų priežiūros.

VMVT Tarptautinių ir viešųjų ryšių skyrius patvirtino gavę informaciją apie šį įvykį, tačiau tuomet daugiau nieko nekomentavo. „Šiuo metu atliekamas tyrimas. Tik jam pasibaigus galėsime pasidalinti detalėmis“, – teigė tarnybos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nėra didesnių parazitų žemėje už tai vadinamą žmogų. Sadistai, svolatynos.

Gal

Gal portretas
Inspektoriai gali užeiti į slaugos namus dar ne tokių vaizdų pamatys

Inga

Inga portretas
Siaubas siaubas apleido gaila gyvūnų.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių