Inspektorių taikiklyje – renovacijos kokybė

  • Teksto dydis:

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) specialistai nuo metų pradžios patikrino daugiau kaip 360 renovuojamų daugiabučių namų.

Po atliktų patikrinimų statybos dalyviams surašytas 21 administracinio teisės pažeidimo protokolas ir paskirta baudų už beveik 2 tūkst. eurų. Dalis patikrinimų yra planiniai, kiti atliekami gavus gyventojų nusiskundimus. Kaip savivaldybėse vyksta renovacija, ar darbai atliekami kokybiškai nuolat stebi ir Būsto energijos taupymo agentūros specialistai. Įvairiose savivaldybėse kartu su specialistų komanda nuolat lankosi ir aktualius klausimus vietoje sprendžia renovacijos procesą kuruojanti viceministrė Daiva Matonienė.

„Didelį dėmesį skiriame gyventojų skundams ir į juos operatyviai reaguojame. Pastebėję netikslumus ar nustatę darbų broką įpareigojame darbų vykdytojus juos ištaisyti. Kviečiame gyventojus ir toliau aktyviai dalyvauti renovacijos procese, stebėti atliekamų darbų kokybę“, – sakė aplinkos viceministrė.

Liepą VTPSI patikrino 90 modernizuojamų daugiabučių ir 41 techninio prižiūrėtojo veiklą. Dėl netinkamo pareigų vykdymo statybos dalyviams surašyti 5 protokolai ir 5 privalomieji nurodymai. Praėjusį mėnesį taip pat buvo patikrinti 4 kitos paskirties modernizuojami objektai ir 2 techninių prižiūrėtojų veikla. Pažeidimų nenustatyta.

Geriausi renovacijos prievaizdai – patys modernizuojamo namo gyventojai. Kilus abejonių, pirmiausia jie turi kreiptis į statybos techninį prižiūrėtoją. Jeigu jis neišsklaido abejonių – į VTPSI teritorinį padalinį (telefonai nurodyti tinklalapyje www.vtpsi.lt) ar daugiabučių namų modernizavimo programą administruojančią Būsto energijos taupymo agentūrą („karštosios linijos“ tel. 8 800 200 12).


Šiame straipsnyje: renovacijakokybėdaugiabučiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių