Internetu bus galima užsisakyti dalį socialinių paslaugų

  • Teksto dydis:

Gyventojai internetu galės užsisakyti dalį socialinių paslaugų, penktadienį pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Internetu bus galima pateikti prašymą gauti išmoką vaikui, vienkartinę išmoką nėščiai moteriai, socialinę pašalpą, įvairias šalpos pensijas, mokinių nemokamą maitinimą, laidojimo pašalpą ir kt. Iš viso internetu bus galima užsisakyti 26 socialinės paramos paslaugas.

Tai įmanoma padaryti per socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (www.spis.lt).

„Naujoji sistema išties leidžia gyventojams paslaugas užsisakyti ir greičiau, ir patogiau. Tai, kad nereikia vykti į savivaldybę, ypač aktualu kaimiškųjų vietovių gyventojams, asmenims su negalia, be to, taupomas ne tik laikas, bet ir išlaidos kelionei“, – teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Norint prisijungti prie sistemos, reikės patvirtinti savo tapatybę. Tai atlikus, galima pateikti prašymą socialinei paramai gauti. Pateikus prašymą, duomenys apie jo būseną, priskirtą atsakingą darbuotoją bei priimtą sprendimą sistemoje matomi prašymą pateikusiam žmogui.

Gyventojo nusiųstą prašymą nagrinėja savivaldybės darbuotojai ir praneša apie sprendimą taip pat naudodamiesi sistema arba kitu prašomu būdu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių