Įsigaliojo naujas Asmens dokumentų įstatymas

  • Teksto dydis:

Pirmadienį įsigaliojo naujas Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymas.

Jis pakeitė iki tol galiojusius atskirus Lietuvos Respublikos paso įstatymą ir Lietuvos Respublikos asmens tapatybės kortelės įstatymą - naujasis įstatymas reglamentuoja abiejų dokumentų išdavimąs, skelbia policija.

Naujas įstatymas numato, kad piliečiui nuo 75 metų amžiaus išduodama asmens tapatybės kortelė galioja 20 metų. Iki šiol visi išduodami dokumentai galiojo vienodai – 10 metų.

Asmens tapatybės kortelė galės būti išduota ar pakeista diplomatinėse atstovybėse ar konsulinėse įstaigose - iki šiol diplomatinėse atstovybėse ar konsulinėse įstaigose piliečiai galėjo gauti tik pasą.

Naujame įstatyme numatyta galimybė naują pasą ar asmens tapatybės kortelę atsiimti kitam asmeniui, kurį pilietis nurodo savo rašytiniame prašyme, pateikdamas kartu su dokumentais dėl asmens tapatybės kortelės ar paso išdavimo ar keitimo - nebūtinas notaro patvirtintas įgaliojimas, kaip buvo iki šiol.

Dabar atsiimant naują asmens tapatybės kortelę ar naują pasą, nebereikės pateikti keičiamų asmens tapatybės kortelės ar paso, jei bus pasibaigęs šių dokumentų galiojimo laikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GĖDA KAUNO VALDININKAMS

GĖDA KAUNO VALDININKAMS portretas
"Naujame įstatyme numatyta galimybė naują pasą ar asmens tapatybės kortelę atsiimti kitam asmeniui, kurį pilietis nurodo savo rašytiniame prašyme" O Kaune nuolatinį lengvatinį bilietą kam virš 80, turi atsiimti tik pats asmuo.Tai Kauno nuolatiniai yra žymiai svarbesni už pasus.Ko norėt, kad kauniečiai laukia,kada konservatorių kregždutės išskris iš jų miesto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių