Iškilmingai prisiekė Lietuvos policijos mokyklos kursantai

  • Teksto dydis:

Tradiciškai antradienio rytas Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) prasideda oficialia rikiuote, kurios metu yra keliama Lietuvos Respublikos vėliava. Tačiau šįryt LPM kursantai su nekantrumu laukė kitos ceremonijos – priesaikos.

Priesaiką šiandien davė 24 kursantai, kurie LPM mokosi pagal įvadinių mokymo kursų programą ir mokslus pradėjo lapkričio pradžioje, kiti kursantai iškilmingai prisiekė spalį.

Būsimi pareigūnai prisiekė būti ištikimais Lietuvos Respublikai, gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, negailėti jėgų gindami žmogaus teises, laisves, visuomenės ir valstybės interesus, sąžiningai atlikti pareigas ir visada saugoti gerą Lietuvos policijos mokyklos kursanto vardą.

Po priesaikos žodžių kursantų atstovas priklaupė ant dešiniojo kelio ir pabučiavo mokyklos vėliavą bei garsiai ištarė „Tėvynės labui!“.

Po oficialios ceremonijos LPM viršininkas Algirdas Kaminskas pasveikino visus kursantus davus priesaiką.

„Šiandien šventė visai LPM bendruomenei. Jūsų ištarta priesaika – tai ne paprasti žodžiai, o pažadas tarnauti žmonėms. Jūs dar nesate policijos pareigūnais, tačiau jau dabar turite jausti atsakomybę ir gerbti savo uniformą, profesiją, lai ši priesaika lydi jus visada“, - kalbėjo LPM viršininkas.

Jis kursantams palinkėjo gerai mokytis, pasisemti kuo daugiau profesinių žinių, kurios bus reikalingos nelengvame tarnybos kelyje.

Šventės pabaigoje prisiekusius kursantams pasveikino ir palaimino sesuo Fausta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių