Izraelio ambasadorius: žydų bendruomenei svarbiausia – vienybė

  • Teksto dydis:

Bet kuriai bendruomenei svarbiausia yra vienybė, sako Izraelio ambasadorius Lietuvoje Amiras Maimonas, artėjant Lietuvos žydų bendruomenės pirmininko rinkimams.

„Bet kuriai bendruomenei svarbiausia yra vienybė. Žydų bendruomenė Lietuvoje nėra gausi. Tikiu, kad jos nariai sugebės išspręsti visus nesutarimus, kad galėtų kartu imtis svarbiausių darbų“, - interviu „Lietuvos žinioms“ sakė diplomatas, paklaustas apie rinkimus žydų bendruomenėje.

Vilniaus žydų bendruomenės valdybos narys Simonas Gurevičius prieš porą savaičių inicijavo peticiją dėl naujos Lietuvos žydų bendruomenės pirmininko rinkimų tvarkos. Peticijoje reikalaujama, kad būtų palikta anksčiau taikyta rinkimų tvarka. Dokumente rašoma, kad likus mėnesiui iki žydų bendruomenės vadovo rinkimų pakeitus jų tvarką buvo sumažinta regioninių žydų galia.

S.Gurevičius teigė ir pats ketinantis dalyvauti vėliau gegužę vyksiančiuose rinkimuose. Bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky kol kas nepatvirtina, ar sieks antros kadencijos.

Ambasadorius A.Maimonas taip pat sakė, kad Lietuva ir Izraelis galėtų sėkmingiau bendradarbiauti išsaugant žydų paveldą.

„Žydai daug prisidėjo kuriant Lietuvos valstybę, dalyvavo nepriklausomybės kovose, kartu kūrė Lietuvos ekonomiką. Deja, šiandien keliaudami po Lietuvą vargiai rasite šios kadaise klestėjusios bendruomenės pėdsakus“, - teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
Kiek zinau. Lietuvoj lietuviai gyvena zydu namuose... Ir dreba, kad neatsirastu buto (namo) seimininkas - zydas. o bendruomenes nariai kuklus... saugo siltas vietas.

NA NA

NA   NA portretas
žydą gali pamatyti tik prie svetimo turto dalybų ar užgrobimų ,,,sėkmės pradėti iš naujo ,kurti naują jeruzalę ,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių