J. Olekas: privalomojo šaukimo į kariuomenę šiemet gali ir nebereikėti

Krašto apsaugos ministras sako tikintis, kad privalomojo šaukimo į kariuomenę šiemet gali ir nebereikėti, nes šiuo metu savanoriais yra užsiregistravę daugiau kaip pusantro tūkstančio.

Kalbėdamas LRT Radijui, Juozas Olekas teigė besidžiaugiantis, kad Lietuva yra laisva šalis, kurioje galima reikšti savo nuomonę. Taip ministras atsako tiems jaunuoliams, kurie šeštadienį Vilniuje dalyvavo akcijoje UŽ ir PRIEŠ šauktinių grąžinimą.

Policijos duomenimis, į akciją Vilniuje buvo susirinkę iki pusantro šimto žmonių. Nepritariantieji šauktiniams kritikuoja valdžią, esą sprendimas priimtas skubotai ir nepasitarus su visuomene. Tuo metu palaikantieji šauktinius teigia, kad reikia atlikti prievolę tėvynei ir būti pasiruošus ją ginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Lietuviškos raketos: Mes, dvi pagyvenusios ir apkūnios moterys (žiūrėk paveikslėlį), ginsime Lietuvą. Nuo ko? Su kuo? Kas jums mokės pensijas, jei nuo jūsų propagandos jaunimas išeis į krūmus pagaliais mosuoti ar išvažiuos į užsienį rimtai dirbti? Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

berzelis

berzelis portretas
o kiek kainavo visas tas "triuksmas"?

Rokis

Rokis portretas
Na taip, ir vel galime miegoti ramiai. Reikia kviesti sauktinius ir vis daugiau, ir daugiau jaunuoliu supazindinti su kariuomene. Per tuos 25 metus buvo naikinamas Lietuvos veidas ir trinamas patriotizmas, sunku net isivaizduoti, kiek reikes ideti pastangu, kad dabartiniu jaunuoliu galvose vel atsirastu pagarba Tevynei ir noras atlikti garbinga pareiga.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių