Jau balsuoja

Rinkimai

Jau balsuoja

Per dvi pirmąsias išankstinio balsavimo paštu dienas paaiškėjo, kad tokį balsavimo būdą dažniausiai renkasi pensininkai, pagyvenę žmonės ir ypač sodininkai. Klaipėdos 2-ojo pašto vadovė Regina Šiaudkulienė sakė, kad jaunimas iš anksto balsavo labai menkai, jūrininkų - iš viso nebuvo.

Per rinkimus - sode

Pastate, kuriame įsikūręs ir 2-asis paštas, dirbantys vieno žurnalo Klaipėdos atstovybės darbuotojai sakė, kad jie taip pat balsavo paštu, nes sekmadienio rytą užsiims kitais reikalais. Pensininkai sutuoktiniai, gyvenantys Paryžiaus Komunos gatvėje, pasakojo, jog keletą dienų gyvens sode, į miestą nevažiuos, todėl balsavo iš anksto. Klaipėdos universiteto studentė savo sprendimą balsuoti iš anksto motyvavo tuo, kad rinkimų dieną bus išvykusi.

„Mūsų pašte balsuojama labai aktyviai - birželio 8-ąją balsavo 59, birželio 9-ąją nuo 9 iki 12 valandos - 25 žmonės. Nesusipratimų ir pažeidimų nebuvo - dirba stebėtojai. Pagyvenę žmonės dažnai keletą kartų klausia, kaip pildyti biuletenį - kryžiuku ar paukščiuku, ar vokas bus užklijuotas“, - sakė R.Šiaudkulienė. Šiame pašto skyriuje budi trys stebėtojai - du iš Darbo partijos ir vienas - iš Lietuvos rusų sąjungos.

Balsuoja pacientai

Vyresni nei 70 metų asmenys, ligoniai ir neįgalieji turi teisę išankstiniam balsavimui rinkimų komisijos narius išsikviesti į namus. Šie žmonės balsuoti gali iki birželio 11 dienos.

p>Miesto rinkimų komisijos narė Vera Dobilienė sakė, kad jie dirba savivaldybės pastate, 120 kabinete nuo 10 valandos ryto. „Pažeidimų neužfiksuota. Iš anksto balsuojama dviem būdais - paštu ir vykstant į vietą. Pas neįgalius rinkėjus vyksta komisija - pašto darbuotojas, rinkimų apylinkės komisijos narys, stebėtojai, medikai, jeigu rinkėjas guli gydymo įstaigoje“, - sakė V.Dobilienė. Pasak V.Dobilienės, Klaipėdoje yra 17 įstaigų, į kurias siunčiamas rinkimų specialusis paštas. Tai visos 12 stacionarinių gydymo įstaigų (nuo Odos ir veneros ligų centro iki psichiatrijos gydyklos), karinių jūrų pajėgų padaliniai, dragūnų batalionas, globos namai ir prieglauda „Caritas“.

Miesto rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Danutė Valuckienė sakė, jog kariai paskutinę akimirką atsisakė „spec. pašto“, tai yra balsuoti kareivinėse. Kareiviai ir būtinosios tarnybos jūreiviai balsuos iš anksto, tačiau pašte, į kurį tikriausiai atvyks organizuotai. D.Valuckienės duomenimis, psichiatrijos gydykloje iš anksto galėjo balsuoti 26 ligoniai (tiek žmonių gavo rinkėjų pažymėjimus). Tačiau balsuoti galės ne visi psichikos ligoniai, - tik veiksnūs, skirtingai nei pacientai, pripažinti nepakaltinamais, nesuvokiančiais savo veiksmų.

Galutiniai duomenys apie balsavusius iš anksto paaiškės tik balsų skaičiavimo dieną. Iš rinkėjų paimti užklijuoti vokai tada bus pristatyti miesto rinkimų komisijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių