JAV ataskaitoje – kritika Lietuvai dėl vaikų padėties ir mažumų diskriminacijos

  • Teksto dydis:

Lietuvai kol kas sunkiai sekasi užtikrinti vaikų teises ir kovoti su mažumų diskriminacija, perspėjo Jungtinės Valstijos kasmetinėje ataskaitoje apie žmogaus teisių situaciją pasaulyje.

„Rimčiausios žmogaus teisių problemos yra susijusios su teisingumo sistema, vaikų gerove ir netolerancija mažumoms“, - rašoma šią savaitę paskelbtame dokumente, kuriame Vašingtonas nevengė kritikuoti ir savo sąjungininkų.

Jungtinių Valstijų pareigūnų vertinimu, kai kuriuose kalėjimuose ir sulaikymo įstaigose Lietuvoje sąlygos neatitinka nustatytų standartų, toliau išlieka ilgalaikio ikiteisminio laisvės atėmimo problema.

„Vaikai patiria išnaudojimą ir šeimose, ir institucijose, į kurias jie vis dar patenka, nepaisant pavojaus jų sveikatai ir padidėjusios nepilnamečių nusikalstamumo, prekybos žmonėmis ir prostitucijos rizikos“, - teigia JAV Valstybės departamentas.

Anot Vašingtono, Lietuvoje netolerancija pasireiškia ksenofobija, antisemitizmu, išankstiniu nusistatymu prieš etnines mažumas ir prieš lesbietes, gėjus, biseksualus, translyčius asmenis ir hermafroditus.

Dokumente atkreipiamas dėmesys, kad Lietuvoje galioja Nepilnamečių  apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymas, ribojantis informaciją, kuria „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata “. Homoseksualų teisių gynėjai teigia, kad šis įstatymas riboja informacijos sklaidą apie seksualines mažumas.

Ataskaitoje taip pat nurodoma, kad šalyje romai gyvena itin vargingomis sąlygomis, dažnai dideliu nusikalstamumu pasižyminčiuose rajonuose, arba susiduria su socialine atskirtimi ir diskriminacija.

Ataskaita, kurią JAV diplomatai parengė išnagrinėjusi padėtį kiekvienoje atskiroje šalyje, neturi jokių teisinių pasekmių JAV politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai portretas
gerai pasakė mūsų ministras Bernatonis"homoseksualizmas yra psichinė liga o ligas reikia gydyti"(čia jis pritarė LGL reikalavimams dėl lyties pakeitimo operacijų valstybinio finansavimo Lietuvoje)Taip kad nekiškite ums savo beprotybiu kaip normos

riešutėlis

riešutėlis portretas
Brangūs amerikiečiai man patinka būti lietuve, todėl jūsų vertybės ir mentalitetas man nepriimtinas. Kas nori būti kaip amerikiečiai, olandai ar prancūzai, tas gali važiuoti į tas šalis ir vaidinti tų šalių piliečiais. Sąjungos su kitomis šalimis turi būti paremtos saugumo ir ekonominiais sumetimais, o ne visu kultūros lygmeniu ir vertybių sistema.

Taigi

Taigi portretas
Kodėl jau taip JAV rūpi kalinių gyvenimo standartai? O aukų šiurpios mirtys, suluošinti gyvenimai anei kiek nerūpi? (mano nuomone, Lietuvoje būtina grąžinti mirties bausmę) O kokie pensininkų gyvenimo " standartai"? Kokie tvarkingų, dirbančių šeimų, auginančių vaikus gyvenimo " standartai"? Aš čia jiems didžiausias rūpestis nusikaltėlių gerovė ir pašalpinių, gyvenančių iš vaikų gaminimo gerovė?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių