Kaip įteikti dokumentus, jei adresatas slapukauja?

  • Teksto dydis:

Sąskaita-faktūra dažnai būna svarbiausias dokumentas, kurį įteikus užsakovui galima tikėtis operatyvaus atsiskaitymo už paslaugas ar prekes. Bet daugeliu atvejų užsakovai delsia deramai įforminti atsiskaitymą.

Kaip įteikti sąskaitą-faktūrą ir atliktų darbų aktą už vidaus apdailos darbus, jeigu užsakovas atsisako juos priimti? Pašto kurjeriai neranda adresato namuose, pašto skyriuje paliktos korespondencijos jis neatsiima?

Antstolė Brigita Tamkevičienė sako, kad sutrumpinti slapukaujančių užsakovų ar kitų adresatų paieškas daugeliu atvejų padeda dokumentų įteikimas pasitelkus antstolius. Antstoliai įteikia dokumentus teismo pavedimu arba suinteresuotų asmenų prašymu.

Esminis antstolių atliekamo dokumentų įteikimo privalumas yra tas, kad antstolio galimybės pranešti adresatui apie reikiamą dokumentą keleriopai didesnės, negu pašto kurjerio ar kito asmens. Jei adresato gyvenamoji vieta yra slepiama, antstoliai gali įteikti dokumentus jo darbovietėje arba antstolių kontoroje. Jei reikia, tikrinama ir renkama papildoma informacija: peržiūrimi duomenys viešuose registruose, socialiniuose tinkluose, susisiekiama su gavėjo kaimynais. Ir net jeigu gavėjas antstolio perduodamo dokumento neskaito ar visai nepriima, pagal Civilinio proceso kodekso 124 str. 2 dalį tai laikoma tinkamu įteikimu.

Kokie dokumentai gali būti įteikiami? Antstoliai įteikia teismo įsakymus, teismo šaukimus, pranešimus, nutartis, ieškinius, priešieškinius, jų priedus ar kitus su bylos nagrinėjimu teisme susijusius dokumentus. Antstoliai taip pat gali įteikti atliktų darbų aktus, sąskaitas-faktūras, pranešimus įmonių akcininkams apie rengiamus akcininkų susirinkimus bei įvairius kitokio pobūdžio pranešimus, reikalavimus, pretenzijas ar kitus dokumentus, kuriuos svarbu greitai ir tinkamai įteikti adresatui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aris

Aris portretas
Nė velnio tie antstoliai tiek nevargsta,nėra reikalo meluoti.Išsiunčia geriausiu atveju pora laiškų pagal registracijos vietą ir neradę užblokuoja banko sąskaitą.Tada nuplėšia sumą už tipo savo vargą kelis kart didesnę negu pavyzdžiui bauda.Aišku tai nepasiteisinimas nemokėti baudos,bet....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių