Kaip įveikti baimes visuomenėje?

Socialinės akcijos „Draugystė veža“ dalyviai tikina, kad visuomenėje vis dar tvyro abipusė baimė tarp sveikų ir negalią turinčių žmonių, ir, anot jų, tokie projektai yra vienas būdų nugalėti baimę ir užmegzti ryšį.

Akcija „Draugystė veža“ siekiama laužyti nusistovėjusį supratimą, kad žmogus su negalia yra kitoks nei kiti.  Akcijos taisyklės paprastos: du žmonės, vienas iš kurių yra neįgalus, turi užpildyti LRT.lt esančią anketą ir papasakoti savo draugystės istoriją. Pasak akcijos sumanytojos Žydrės Gedrimaitės, filmuoti pasakojimai apie organizatorių atrinktas 20 pretendentų porų bus parodyti laidoje „Labas rytas, Lietuva“, tuomet žiūrovai išrinks 5 laimėtojų poras.

Negalią turintis Marius Maželis, kartu su „Šokių akademijos“ įkūrėja ir vadove Jurgita Česnavičiūtė-Jančorienė 2016 m. tapęs akcijos laimėtoju, teigia, kad šis projektas – galimybė įveikti baimes ir įgauti pasitikėjimo.

„Aš galvoju, kad tai yra abipusė baimė, tiek galbūt sveikų žmonių, tiek turinčių negalią, baimė į tą bendravimą. Bet jeigu žmogus nugali baimę ir pradeda bendrauti, atsiranda ryšys ir iš to gimsta tik geri dalykai. Tarkim, mano atveju, aš kažkiek išmokau šokti, atsirado pasitikėjimo“, – pasakoja M. Maželis. 

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių