Kaip nebrangiai keliauti po Lietuvą?

  • Teksto dydis:

Svetainės Lietuvon.lt autorius keliautojas Karolis Žukauskas siūlo pasvarstyti, ar iš tiesų verta išleisti daug pinigų ir keliauti svetur, kai puikūs ir gamtos, kultūros ir istorijos objektai yra visai šalia.

Anot keliautojo, norintys nepermokėti už nakvynę turėtų rinktis kaimo turizmo sodybas, kurių Lietuvoje turime išties nemažai.

K. Žukauskas atkreipia dėmesį, kad prieš 5–7 metus vietinis turizmas buvo mažiau populiarus, tačiau sutvarkius infrastruktūrą, atsiradus įvairių pažintinių takų, bokštų ir kitų lankytinų objektų žmonės vis dažniau keliauja Lietuvoje.

Keliautojas sutinka, kad norint rasti pigesnę nakvynę ar maitinimo įstaigą kartais reikia gerai paieškoti. Ypač kurortuose, kur, tarkime, restoranuose, galime susidurti su neadekvačiai didelėmis kainomis. Tačiau, anot K. Žukausko, verta atkreipti dėmesį į mažesnius miestelius ir kaimus.

„Nepatingėkite paieškoti bet kuriame regione kaimo turizmo sodybos, pramogų, kurios yra pigios, arba gamtos, kuri Lietuvoje iš tikrųjų nuostabi ir nekainuoja. Reikia tik noro. <...> Man patinka mažuose miesteliuose atrasti restoranų-perliukų, kuriuose gali rasti puikų kepsnį, tarkim, lietuvišką karbonadą. <...> Ten tikrai kainos geros ir kokybė dažniausiai gera“, – tikina svetainės Lietuvon.lt autorius.

Norintiems surasti daugiau įdomių Lietuvos vietų, keliautojas siūlo užsukti į svetainę Lietuvon.lt, kurioje pateikiamas interaktyvus žemėlapis su 1300 dėmesio vertų vietų.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kvailys?

Kvailys? portretas
Karolis Žukauskas be kaukės puikia leksika minfo.lt/aktualijos/straipsnis/l-jakas-r-simasiaus-patarejas-k-zukauskas-grasina-susidorojimu-ir-siulo-uzsidaryti-neitinkanciam-portalui

Aldona A.

Aldona A. portretas
Nuotraukoje- Mingės vaizdas, užfiksuotas prieš keletą metų.Dabar iš tų pakrantės juostoje augusių medžių alėjos likę vos keli. Europos Sąjungos pinigais rekonstravę krantines Šilutės melioratoriai beveik visus medžius ištvatijo ir Minijos kairįjį šlaitą pavertė melioracijos kanalų pavyzdžiu.Labiau išdarkyti upės, jungiančios du vieno kaimo krantus, landšaftą- neįmanoma. Gėda.Graudu.Nebepataisoma.

Lyda Gudoniene

Lyda Gudoniene portretas
O kaip pakeliauti po Lietuvą, jei neturi automobilio? Labai norėčiau iš Kauno nuvykti į Klaipėdą šiuolaikiniu traukiniu, bet kaip tai padaryti???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių