Kaip saugotis nuo šalčio: patarė, ką verta žinoti renkantis drabužius

  • Teksto dydis:

Žiemą nuo šalčio mus saugo stori paltai ir megztiniai. Juos renkantis pravartu atkreipti dėmesį į etiketę, nurodančią audinio sudėtį.

Šilčiausi – natūralūs audiniai, tačiau mažos dalies sintetinio pluošto nereikėtų bijoti, nes tokį drabužį bus lengviau prižiūrėti, jis tarnaus ilgiau, pataria specialistai.

Audinių parduotuvės komercijos direktorė Birutė Viliūnienė siūlo rinktis vilnonius drabužius, kurie gali būti ir labai minkšti, patogūs, nealergizuojantys.

„Vilnoniai audiniai gali būti iš avies, iš kašmyro vilnos, alpakų vilnos. Tik priklauso nuo išdirbio. Netgi ir iš vilnos gali būti labai minkštas, kokybiškas audinys, nesiveliantis, nealergizuojantis, tiesiog lygus, gražus audinys. Taip pat tinka moheris, kuris irgi yra faktūrinis audinys, yra ilgo plauko“, – pataria B. Viliūnienė.

Esant šaltesniam orui, specialistai pataria arčiau kūno esantį sluoksnį, kuris turėtų sulaikyti šilumą, rinktis iš natūralių pluoštų. Pagrindinė viršutinių drabužių paskirtis – didinti šilumos izoliaciją, saugoti nuo vėjo, kritulių, todėl jie turėtų būti storesni, tankesnės vilnos, pusvilnės ar šiauštos medvilnės audinio.

Daugiau apie tai – Urtės Korsakovaitės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių