Kaip teisinasi nedrausmingi pėstieji

Viena dažniausių nelaimių kelyje – partrenkti pėstieji. Didžioji dalis tokių eismo įvykių nutinka dėl nedrausmingų pėsčiųjų kaltės. LRT TELEVIZJOS laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ siekė įsitikinti, ar prieš žengdami į gatvę žmonės apsidairo; ar dažnas bėga neleistinoje vietoje. Taip pat domėtasi, kaip tokių susidūrimų išvengti.

Savo gyvybių nesaugantys ir avantiūristiškai besielgiantys pėstieji šiuo metu yra viena didžiausių problemų keliuose.

Pagal kelių eismo taisykles, įžengti į važiuojamąją dalį pėstiesiems leidžiama tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį, bei įsitikina, kad tai saugu. Deja, kai kurie pėstieji žengdami į perėją būna tikri, kad čia yra jų neliečiama erdvė, o dairytis bei įsitikinti saugumu – nebūtina.

LRT TELEVIZIJOS laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ kartu su kelių patruliais sėdo į nežymėtą automobilį ir važiavo pasižvalgyti. Sukti ratų sostinės gatvėmis netenka – pirmieji pažeidėjai fiksuojami Savanorių prospekto pradžioje.

Beveik visi pagautieji puikiai supranta savo kaltę ir nuobaudą priima be konfliktų. O kai kurie, net ir tokiomis aplinkybėmis, džiaugiasi proga būti filmuojami.

Plačiau žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pistajai

Pistajai portretas
Pastaruoju metusklando gandas, kad gatvės ir skirtos tokioms pistosioms, o mašinos pavažiuoja tik kai ypatingosios pistosios leidžia.

Pescioji

Pescioji portretas
Kadangi daugiausia zmoniu pas mus suvazinejama pesciuju perejose, tai saugiausia eiti kai nesimato nei vieno vaziuojancio automobilio. Nes buduliai vairuojantys per pesciuju perejas dar padidina greiti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių