Kalėdų eglę įžiebusi D. Grybauskaitė paskelbė „Knygų Kalėdų“ pradžią

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įžiebė Kalėdų eglę prezidentūroje ir paskelbė skaitytojus ir knygos bičiulius telkiančios akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią, praneša prezidentūra.

„Visai Lietuvai pranešame, kad laukdami Kalėdų šventės jau galime džiaugtis „Knygų Kalėdomis“. Jos visada aplenkia didžiąsias šventes – nes turime suspėti nuveikti daug gerų darbų, todėl dalinkimės knygomis ir skaitykime“, – sakė prezidentė.

Septintą kartą vykstančios „Knygų Kalėdos“ šalies žmones šiais metais kviečia per šventinį sezoną aplankyti tą biblioteką, kurią vadiname savo biblioteka – arčiausiai esančia, mėgstamiausia, dažniausiai lankoma, o gal dar neatrasta – ir padovanoti jai gerų, naujų knygų.

Ruošiantis šių metų akcijai D. Grybauskaitė jau apsilankė Vilniaus miesto savivaldybės centrinės bibliotekos Antakalnio filiale, kuriam padovanojo savo knygų.

Tradicija tapusiame renginyje prezidentūros rūmų Baltojoje salėje pasirodymą vaikams ir akcijos bičiuliams dovanojo spektaklio „Laimė yra lapė“ komanda. Ceremoniją vainikavo iš naujo per Kalėdas atgimstanti legendinė Tomo Augulio daina „Kalėdų naktį tylią“, kurią atliko dainos autorius, Algirdas Kaušpėdas, Donatas Montvydas, Jurga Šeduikytė, Vidas Bareikis, Maksas Melmanas, Jurgita Jurkutė, Beata Nicholson, radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius.

(R. Dačkaus (LR Prezidento kanceliarija) nuotr.)

Labdaros projektas „Kalėdų naktį tylią“ jau trečią kartą subūrė žymius šalies žmones bendram tikslui – kartu su kampanija „Už saugią Lietuvą“ muzikantai kviečia visuomenę prisidėti prie naujų vaikų dienos centrų kūrimo.

„Knygų Kalėdos“ tapo visuotiniu, knygų bičiulius visoje šalyje sutelkiančiu judėjimu, kuriame dalyvauja 1270 viešųjų ir 1500 mokyklų bibliotekų. Knygų dovanoja šalies gyventojai, bendruomenės, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai, rašytojai ir užsienio ambasados. Per visą akcijos laikotarpį bibliotekoms padovanota per 225 tūkst. knygų.

Prezidentės inicijuota akcija įgyvendinama kartu su Lietuvos bibliotekininkų draugija, Lietuvos leidėjų asociacija, Spaustuvininkų asociacija, Mažų ir vidutinių leidėjų asociacija, Rašytojų sąjungos leidykla, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Ugdymo plėtotės centru, VšĮ „Laikas skaityti“, knygynais, leidyklomis, interneto prekybos portalais, prekybos centrais, nacionaliniu transliuotoju LRT, „Knygos per Penki TV“, naujienų portalu „15 min.lt“.

Iki sausio 6 dienos šalies bibliotekos laukia knygų, kurių įsigyti galima „Knygų namų“, „Pegaso“, „Vagos“, nepriklausomuose knygynuose, prekybos centruose ir knygų prekybos portaluose. Knygas galima palikti knygynuose arba nunešti į savo biblioteką.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Priekuliski - aiskiai matyi, kad gimes prie kules, nes protas nedaug siekia nuo tarpvietes...... Na o tai HM apie pezidentes apranga , galiu pasakyti,- ne apranga kalba apie zmogu, o jo ismintis ir nesisvaistymas ir maivymasis skudurais. Musu prezidentes ir kukli apranga ja pakelia i aukstumas. Duok Dieve jai sveikatos, as ir dar uz ja balsuociau jei istatymai leistu....

reforma

reforma portretas
parodomasis spektaklis su cirko elementais

hm

hm portretas
O kas cia per moteris su melynu kostiumu?,kaz kur tai maciau,bet nepamenu kur.Zinau kad kiekvienais metais,daug metu matau su to paciu melynu kostiumu,o kur maciau nepamenu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių