Ar jūs patekote į šauktinių sąrašą? (Pasitikrinkite!)

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija trečiadienį paskelbė šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašus, kuriuose įtraukti 36 825 jaunuoliai.

Krašto apsaugos ministerija trečiadienį paskelbė šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašus, kuriuose įtraukti 36 825 jaunuoliai.

Krašto apsaugos ministerijos interneto svetainėje sauktiniai.kam.lt. skelbiamame sąraše taip pat įtrauktas daugiau kaip tūkstantis savanorių, todėl iš viso nurodomi 37 932 asmenų duomenys, BNS informavo ministerijos atstovai.

Privalomai devynių mėnesių mokymams į kariuomenę kviečiami 19-26 metų jaunuoliai. Šiais metais tarnybai bus atrinkti 3 tūkst. šauktinių.

Sąrašuose skelbiami šauktinių vardo pirmoji raidė, pavardė gimimo metai bei teritorinis padalinys, kuriam šauktinis priskirtas. Sąrašai sugrupuoti pagal Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių ir Vilniaus regionus. Karo prievolininkai, oficialiai deklaravę išvykimą iš Lietuvos, pateko į Vilniaus regiono sąrašą.

Interneto svetainėje veikia ir paieškos sistema, leidžianti karo prievolininkams pasitikrinti, ar jie yra įtraukti į sąrašus.

„Laikomės balanso  tarp saugumo ir viešumo ir  skelbiame minimalius duomenis, kad jaunuoliai galėtų save identifikuoti ir kad šių duomenų atskleidimas nesukeltų jiems grėsmės,“ – pranešime spaudai teigė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Visiems atsitiktine atrankos sistema atrinktiems 36 825 karo prievolininkams trečiadienį pradedami siųsti šaukimo nurodymai. Siuntimas užtruks iki 20 darbo dienų.

Šaukimo nurodymuose bus pateiktas atvykimo laikas, vieta ir reikalingi pristatyti dokumentai. Vėliau, patikslinus anketinius duomenis, karo prievolininkai bus organizuotai siunčiami į Karinę medicinos ekspertizės komisiją įvertinti jų sveikatą.

Šaukimo pranešimo negavę, bet į šių metų sąrašą patekę asmenys raginami susisiekti su artimiausiu regioniniu Karo prievolės ir komplektavimo skyriumi ir patikslinti atvykimo vietą ir laiką.

Ministerija primena, kad išvykus į kitą valstybę nuolat ar laikinai, ilgesniam nei šešių mėnesių  laikotarpiui, ne vėliau kaip per mėnesį nuo išvykimo informuoti karo prievolę administruojančią krašto apsaugos sistemos instituciją apie savo faktinę gyvenamąją vietą, darbo ar studijų vietą.

Į sąrašus nepatekę vaikinai ir merginos nuo 18 iki 38 metų raginami ir toliau registruotis savanoriškai tarnybai, jie kaip ir iki šiol galės pasirinkti norimą tarnybos vietą ir gaus ketvirtadaliu didesnes finansines išmokas.

Pirmieji karo prievolininkai tarnybą pradės rugpjūčio 24 dieną Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione.

Prezidentės ir kariuomenės vado siūlymu Seimas šauktinius grąžino kovo mėnesį. Šis sprendimas grindžiamas Rusijos veiksmais Ukrainoje ir išaugusiu kariniu aktyvumu Baltijos jūros regione.

Trečiadienį naujienų portalo delfi.lt paskelbta apklausa parodė, kad šauktinių tarnybos grąžinimui pritaria 52 proc. Lietuvos gyventojų, 28 proc. yra prieš, 20 proc. neturi nuomonės. „Spinter tyrimai“ balandžio 17-25 dienomis apklausė 1007 respondentus.

Atsisiųsti sąrašą



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joooo

Joooo portretas
Gabriuko sąrašuos nėr...

Okas

Okas  portretas
O kas leido viesinti asmens kodus?!! Ir dar valdžios lygmeniu!

orkas

orkas portretas
pabego zmones nuo skurdo isvyti savo politiku, o dabar politikai vers juos jiems tarnaut ir gint neaisku nuo ko...kiek kainuos milijonu sitos ''armijos'' sudarymas mums?kiek milijonu iseis i ora?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių