Kariai, tarnaujantys tarptautinėse operacijose, minėjo valstybės 100-metį

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariai, tarnaujantys tarptautinėse operacijose Afganistane „Tvirta parama“ (angl. Resolute Support),  Jungtinių Tautų situacijos stabilizavimo operacijoje Malyje MINUSMA, Europos Sąjungos misijoje ATALANTA bei kitose, iškilmingai minėjo Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį.

Lietuvos kariai Afganistane misijos „Tvirta parama“ štabe Kabule ir Vakarų regiono mokymo ir konsultavimo vadavietėje Herate ne tik giedojo Lietuvos Respublikos himną, bet ir prisijungė prie idėjos ,,100 atsispaudimų už Lietuvos gimtadienį“, padarydami taip pat po 100 atsispaudimų. Vėliau Lietuvos vyriausiasis nacionalinis atstovas Afganistane pulkininkas leitenantas Žilvinas Žiūkas pakvietė visus pasižiūrėti pristatymą – „100 žingsnių per Lietuvos istoriją“.

Malyje, kur misijoje tarnauja Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai, visi tarptautinės stovyklos apsaugos bokštai buvo papuošti iškeltomis Lietuvos trispalvėmis. Prie Somalio krantų ES operacijoje ATALANTA tarnaujantys Lietuvos kariai valstybės100-metį minėjo taip pat ne tik giedamu himnu, bet ir surengė šaudymo varžybas, bulvinių blynų vaišes.

Veikdama kaip aktyvi ir atsakinga tarptautinės bendruomenės narė, Lietuva remia tarptautinės bendruomenės pastangas palaikyti taiką ir stabilumą pasaulyje, užkirsti kelią tarpvalstybiniams ir etniniams konfliktams, spręsti užsitęsusius konfliktus, kovoti su tarptautiniu terorizmu. Tarptautinėse operacijose Lietuvos kariai įgyja operacijų planavimo ir atlikimo, karių ir civilių bendradarbiavimo, veikimo kartu su sąjungininkais įvairiomis sąlygomis  patirties, vertingos rengiantis savo krašto gynybai. Šiuo metu devynios tarptautinės operacijose dalyvauja apie 120 Lietuvos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių