Kariai treniruosis atremti tankais ir kovos mašinomis ginkluotas pajėgas

  • Teksto dydis:

Lietuvoje penktadienį prasideda tarptautinės prieštankinių padalinių šaudymo pratybos „Hunter 2017“ („Medžiotojas 2017“).

Poligone vyksiančiose pratybose dalyvaus daugiau nei 600 karių.

Mokymuose Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kariai su šalyje dislokuoto tarptautinio NATO bataliono pėstininkais iš Vokietijos ir Norvegijos „vykdys kovinius šaudymus iš prieštankinių ginklų, atnaujins ir papildys prieštankinių padalinių valdymo ir taktikos žinias, studijuos galimo priešo mechanizuotųjų ir tankų padalinių taktiką, dalinsis turima patirtimi“, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pratybos „Hunter“ rengiamos kasmet nuo 2010 metų.

Šiais metais mokymuose pirmą kartą bus naudojamas treniravimosi metodas „pajėgos prieš pajėgas“, kai granatsvaidžiais ir prieštankinėmis raketomis ginkluoti kariai rems manevrinius pėstininkų vienetus, besitreniruojančius kovoti prieš tankais ir kovos mašinomis ginkluotus padalinius.

Pagal pratybų sumanymą priešo imitavimui bus pasitelkti Vokietijos tankai „Leopard“, pėstininkų kovos mašinos „Marder“ ir Norvegijos pėstininkų kovos mašinos „CV-90“.

Pratybas stebėti ir savo patirtimi pasidalyti su NATO kariais atvyks du karininkai iš Ukrainos. Jie pratybų dalyviams pristatys, kokią taktiką šalies rytuose kovojant su Maskvos remiamų separatistų šarvuočiais naudoja Ukrainos prieštankiniai padaliniai.


Šiame straipsnyje: Medžiotojas 2017kariaipratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanagas

Vanagas portretas
Taip, mums reikia priestankines ir prieslektuvines ginkluotes. Viskas teisingai.

ne Broniau

ne Broniau portretas
kiekvienas griaužia savo morką....

Bronius

Bronius portretas
O jus nenoretumete meslo su sakem pakopineti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių