Kariuomenė tikisi vokiečių paramos apmokant karius naudotis „Boxer“

  • Teksto dydis:

Kariuomenė tikisi, kad vokiečių kariai bendradarbiaus apmokant Lietuvos karius naudotis įsigytomis pėstininkų kovos mašinomis „Boxer“.

Tokią galimybę Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas ketvirtadienį aptarė su Vokietijos sausumos pajėgų vadu generolu leitenantu Jorgu Volmeru (Jorgu Fėlmeriu).

Vokietijos kariai anksčiau jau padėjo ruošti Lietuvos kariuomenės vairuotojus ir mechanikus, kai šalis įsigijo vokiškas savaeiges haubicas „PzH2000“.

„Trumpai supažindinau Vokietijos generolą su Lietuvos kariuomenės pasirengimu gynybai ir vystymo planais, padėkojau už pagalbą rengiant įsigytų savaeigių haubicų „PzH2000“ vairuotojus bei mechanikus. Taip pat išreiškiau viltį, kad toks bendradarbiavimas bus tęsiamas ir Lietuvos kariuomenei rengiantis eksploatuoti pėstininkų kovos mašinas „Boxer“, – rašoma Lietuvos kariuomenės vado socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Pirmieji keliolika įsigytų šarvuočių „Boxer“ Lietuvą pasieks šių metų pabaigoje. Iš viso kariuomenė įsigijo 88 tokias pėstininkų kovos mašinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių