A. Kavaliauskaitės idėja Lietuvai: sukurkime gražių vaizdų

„Kai imame galvoti apie idėjas Lietuvai, viskas prasideda nuo tų nekenčiamų žodžių, kuriuos labai dažnai kartoja ir mūsų valdininkai: strategija, kampanija“, – įsitikinusi LRT TELEVIZIJOS laidos „Emigrantai“ kūrėja Akvilė Kavaliauskaitė.

Ji siūlo pradėti nuo mažų dalykų, kurie galėtų sukurti apčiuopiamą naudą. Tai, anot žurnalistės, galėtų būti net ir ryškiom spalvom perdažyti namai, kurie socialinių tinklų laikais mūsų šalį reklamuotų geriau, nei gamtos vaizdai ar susigalvoti šūkiai.

„Dabar socialiniai tinklai yra tai, ką labai aktyviai naudoja keliautojai – jie nuolat deda nuotraukas į „Facebook“ ir „Instagram“. O mes vis dar turime paveldą, kuriuo nesididžiuojame. Todėl man atrodo, kad, jei nudažytume Karoliniškes ryškiai mėlynai, o Justiniškes – geltonai, tikrai atsirastų žmonių, kurie dėtų tai į „Instagram“, ir sakytų: vau, aš esu Vilniuje, čia tikrai įdomu“, – savo idėją Lietuvai pristato A. Kavaliauskaitė.

Mums pirmiausia reikia surasti, ką įdomaus turime ir galime parodyti. Juk, kai sužinojome apie moterį, kuri valgo smėlį, jos filmuoti suvažiavo ir iš BBC.

Televizijos žurnalistė tikina pastebėjusi, kad mums trūksta gražių, įdomių, „instagraminių“ vaizdų, kuriuos žmonės dėtų į socialinius tinklus, būtent dirbdama filmavimuose. „Pas mus yra taip: jeigu vaizdas lyg ir nieko, matysis koks balkonas, mėlyna sermėga apvilktas, ar koks stulpas parūdijęs... Mums reikia daugiau gražių vaizdų, kurie patys savaime būtų turinys, kurį žmonės skleistų, ir tai masintų atvykti į mūsų šalį“, – tvirtina moteris.

Anot A. Kavaliauskaitės, tokių pavyzdžių pasaulyje jau yra – pvz., Argentinoje, Buenos Aires, yra rajonas, kur visi namai nudažyti ryškiomis skirtingomis spalvomis, o turistai tiesiog stovi ir juos fotografuoja.

„Mums pirmiausia reikia sugalvoti tokias idėjas, kurios yra paprastos, visiškai mažos. Kai imame galvoti apie idėjas Lietuvai, viskas prasideda nuo tų nekenčiamų žodžių, kuriuos labai dažnai kartoja ir mūsų valdininkai: strategija, kampanija, visokie tokie didžiuliai dalykai, kurie iš tikrųjų iš pradžių yra labai maži. Mums pirmiausia reikia surasti, ką įdomaus turime ir galime parodyti. Juk, kai sužinojome apie moterį, kuri valgo smėlį, jos filmuoti suvažiavo ir iš BBC“, – svarsto žurnalistė.

Laidos „Emigrantai“ kūrėjos teigimu, Lietuvai reikia daugiau vietų, kurias galėtume atskleisti pasauliui. „Ir jų reikia tikrų, o ne kažkokių sugalvotų. Nes kas iš to, kad yra kažkokia nuostabi Anykščių atodanga, kuri gerai matosi tik tada, kai giedra, o pas mus giedra nebūna niekada. Mes nufotografuojame ją šviečiant saulei būtent tuo gražiu metu, ir tada sakome, kokia Lietuva graži. Taip, tas penkias minutes buvo graži, kol nepradėjo lyti lietus.

Pirmiausia nemeluokime sau ir padarykim tokių dalykų, kurie skleistų žinią apie mūsų šalį savaime, kad mums nereikėtų niekam įrodinėti, kokie esame. Dažykim namus mėlynai, raudonai, kad turėtumėm daugiau spalvų, nes mes pilki, o ne žali (tokie mes būnam tris mėnesius per metus). Ir nereikia savęs apgaudinėti. Juk kai atsikraustome į naujus namus, visą laiką galvojame, kaip tuos namus padekoruoti. Tą patį padarykime ir su mūsų gatvėmis“, – siūlo A. Kavaliauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių