Keleivių kontrolė – ir autobuse iš Kauno į Vilnių ar Klaipėdą

Vilnietė Agnė teiraujasi, ar kas nors tikrina, kaip dirba tarpmiestinių autobusų vairuotojai. Ji teigia seniai mačiusi kontrolę, kuri patikrintų, ar vairuotojai visiems keleiviams duoda bilietus. Specialistai ramina, kad visa tai yra griežtai prižiūrima, tik keleiviai dažnai to nė nepastebi.

„Ar yra kokia tarpmiestinių autobusų kontrolė? Jau kurį laiką nesu mačiusi jokių tikrintojų, bet kartais matau, kaip vairuotojas neduoda bilieto ir ima keliais litais mažiau“, – portalui LRT.lt parašė Agnė.

Moteris nenurodė, kokiu konkrečiai maršrutu važiuodama matė tokią situaciją ir kokiai įmonei priklausė autobusas.

Paprašius tai pakomentuoti įmonės „Kautra“ generalinio direktoriaus Lino Skardžiuko, šis patikino, kad jų įmonė ir jos darbuotojai tikrai prižiūrimi.

„Mes patys samdome dvi saugos įmones, kurios atlieka patikrinimus visoje Lietuvoje ir tam tikruose regionuose – Druskininkuose, Alytuje, Vilkaviškyje, Prienuose, Kauno rajone. Be to, tikrina ir Valstybinė kelių transporto inspekcija“, – portalui LRT.lt teigė L. Skardžiukas.

Pasak „Kautros“ vadovo, atliekami ne tik vieši patikrinimai – kartais vairuotojų darbą tikrina ir slapti pirkėjai.

„Tuomet autobuse važiuoja žmogus, kuris fiksuoja absoliučiai viską: ar vairuotojas duoda bilietą, ar autobusas yra švarus, įjungtas šildymas bei kondicionierius, ar vairuotojas mandagiai bendrauja, ar dėvi uniformą, ar kalba telefonu. Žmogus atlieka tyrimą, po to jį teikia mums. Mes apsvarstome, identifikuojame, kas blogai atlieka pareigas, tuomet papildomai patikriname oficialiai“, – paaiškino L. Skardžiukas.

Pasak jo, net jei keleiviai nemato tikrintojų, nereiškia, kad vairuotojų darbo niekas netikrina. Vis dėlto pažeidimų esą pasitaiko, tačiau situacija yra visiškai kitokia nei prieš dvidešimtmetį. „Pažeidimų skaičius tikrai nėra didelis, bet atsipalaidavimo būti negali – ir toliau privalome tikrinti“, – LRT.lt komentavo įmonės vadovas.

Kontrolę vykdo ne tik Valstybinė kelių transporto inspekcija. Ją gali vykdyti ir savivaldybės kontrolės pareigūnai, taip pat Valstybinė mokesčių inspekcija ir kt. priežiūros institucijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių