Kitą savaitę sugrįš ilgai laukta šiluma

Sekmadienio orai primins vasarą, bet kitos savaitės pradžioje šiek tiek atvės. Tačiau išsiilgusius gerų orų turėtų džiuginti kitos savaitės antroji pusė. Tada prognozuojama net 23 laipsniai šilumos, LRT RADIJUI sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

„Sekmadienio oras jau primins vasarą. Debesų dieną bus nedaug, pūs nestiprus nepastovios krypties vėjas. Įdienojus oras sušils iki 17-22 laipsnių šilumos“, – prognozavo sinoptikas.

Ateinanti savaitė prasidės jau kitokiais orais. Pirmadienį iš vakarų atkeliaus žemo atmosferos slėgio sūkurys, padaugės debesų, o jie jau bus kur kas niūresni nei sekmadienį. Antroje nakties pusėje vakariniuose rajonuose kai kur palis, pūs nestiprus pietinių krypčių vėjas. Šalnos, anot sinoptiko, jau negąsdins, nes temperatūra pažemės tik iki 6-11 laipsnių šilumos.

Dieną palis jau daugelyje šalies vietovių, vietomis gali pasigirsti ir perkūnijos. Truputį sustiprėjęs vėjas papūs iš vakarų. Aukščiausia temperatūra dar spės pakilti iki 16-21, pietrytiniuose rajonuose kai kur ir iki 22 laipsnių šilumos. Tik prie jūros, jūros pakrantėje, bus apie 12 laipsnių šilumos.

Nedideli trumpi lietūs dar išsilaikys ir antradienio naktį, o dieną jau lietus mažai tikėtinas, bet papūtęs šiaurinių krypčių vėjas vėl atgins į Lietuvą truputį vėsesnių orų bangą. Antradienio naktį temperatūra žemės iki 4-9 laipsnių šilumos, o dieną teks tenkintis vos 12-17 laipsnių šiluma.

Savaitės viduryje orus užvaldys anticiklonas, tad lietaus nenumatoma, vėjas nurims. Tačiau trečiadienio naktį vėl kai kur atsiras šalnų pavojus, didžiausia jų tikimybė – rytiniuose rajonuose, o didesnėje Lietuvos dalyje išliks 3-8 laipsnių šiluma.

„Toliau kiekviena diena bus vis šiltesnė. Trečiadienio dieną šils iki 16-21 laipsnio šilumos, o ketvirtadienį tikimasi ir 18-23 laipsnių šilumos“, – sakė V. Sakalauskas.

Antroje savaitės pusėje ir savaitgalį yra tikimybė, kad kai kur pašoks ir iki 25 laipsnių šilumos. Tačiau savaitgalį vėl padidės trumpų lietų, kai kur ir su perkūnijomis, tikimybė.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių