„Knygų Kalėdos“ padėjo surinkti 50 tūkst. naujų knygų bibliotekoms

  • Teksto dydis:

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ sutelkė visą šalį ir padėjo surinkti 50 tūkst. naujų knygų šalies viešosioms ir mokyklų bibliotekoms.

Jubiliejinė, penktoji akcija „Knygų Kalėdos“, kviečianti skaityti bei dovanoti vaikų ir jaunimo knygas, keliavo per visą Lietuvą. Akcijoje dalyvaujančios viešosios ir mokyklų bibliotekos surengė daugiau nei 1700 renginių. Pirmą kartą startavusi iniciatyva „Knygų Kalėdų savanoriai“ suvienijo kelis tūkstančius knygų mylėtojų ir padėjo surengti knygų skaitymus vaikų ir senelių globos namuose, socializacijos centruose ir šeimynose.

„Akcija „Knygų Kalėdos“ tapo visuotiniu, knygų bičiulius visoje šalyje sutelkiančiu judėjimu. Svarbu, kad knyga padeda mažinti socialinę atskirtį, paskatina bendrauti ir dalintis knygomis su tais, kuriems jų labai trūksta. Tūkstančiai naujų knygų pradžiugins skaitytojus ir pasieks atokiausias bibliotekas – nuo Didžiasalio iki Skuodo. Nuoširdžiai dėkoju visiems, taip aktyviai dalyvavusiems akcijoje“, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Jubiliejinės akcijos metu startavo „Knygų Kalėdų“ autobusiuko kelionė į tolimiausius Lietuvos kampelius.  Rašytojų klubo ir „Knygų šalies“ kūrėjai surengė knygų skaitymus bei kūrybines dirbtuves Varėnoje, Biržuose, Kelmėje, Šalčininkuose, Švenčionyse, Kaune, Palangoje ir Vilniuje.

Penktojo „Knygų Kalėdų“ gimtadienio proga išleistas ir specialus Kęstučio Kasparavičiaus knygos „Sapnų katytė“ tiražas, skirtas visoms šalies bibliotekoms. Šią dovaną parėmė leidykla „Nieko rimto“, UAB „BALTO print“ ir UAB „Papyrus Lietuva“.

Prekybos tinklas „IKI“, jau antrus metus dalyvaujantis akcijoje „Knygų Kalėdos“, bibliotekoms pažadėjo padovanoti antra tiek knygų, kiek paaukos pirkėjai. Iš viso šiemet bibliotekoms tinklas perduos net 2000 naujų knygų. Daugiau nei 1000 knygų padovanojo ir prekybos tinklo „Rimi Hypermarket“ pirkėjai.

Akcijoje „Knygų Kalėdos“ dalyvavo daugiau nei 2300 šalies viešųjų ir mokyklų bibliotekų. Knygas gausiai dovanojo šalies gyventojai, bendruomenės, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai ir rašytojai. Tradiciškai akciją parėmė užsienio šalių ambasados – Airijos, Azerbaidžano, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Norvegijos ir kitų.

Akcijos metu surinktos knygos bus išdalintos visoms šalies viešosioms ir mokyklų bibliotekoms. Naujos knygos taip pat pasieks lietuviškas mokyklas Baltarusijoje, Lenkijoje, Latvijoje ir Kaliningrado srityje, dovanos bus skirtos ir lietuvių bendruomenėms Škotijoje bei Australijoje.

Iš viso per penkerius akcijos „Knygų Kalėdos“ metus šalies bibliotekoms padovanota per 172 tūkst. knygų. Pernai pavyko surinkti 40 tūkst. naujų knygų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių