Ko reikia, kad mokytojo profesija taptų prestižine?

  • Teksto dydis:

Mokytojo prestižo atkūrimas – viena iš 3 pagrindinių idėjų Lietuvai. Kaip tas prestižas galėtų būti atkuriamas, LRT TELEVIZIJOS laidai „Labas rytas, Lietuva“ papasakojo Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) profesorė Alvyra Galkienė.

„Manau, kad mūsų gyvenime yra trys komponentai, kurie yra labai svarbūs valstybės sėkmei. Tai – valstybės saugumas, žmogaus sveikata ir švietimas. [...] Jeigu tikrai pavyktų pasiekti tai, kad švietimas realiai taptų prioritetu, galima tikėtis sėkmės“, – LRT laidai „Labas rytas Lietuva“ kalba LEU profesorė.

Pasak jos, labai svarbu, kur sudėsime akcentus siekdami šio tikslo. Ji mokytojo specialybės sėkmę tapatina su mokinio sėkme. „Jei vaikui sekasi mokytis, jis įsitraukia į šią veiklą, dalinasi su kitais, jam yra įdomu. Jis pasitiki mokytoju. Tada gali tikėtis ir to, kad profesija bus patraukli“, – pasakoja profesorė.

Visas pokalbis su LEU profesore – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas

Juokas portretas
:) :) :) :) :)

Anonimas

Anonimas portretas
Prie biudzeto lobio pripulti ir lapnoti pilnu snukiu kokias dvi kadencijas. Vot cia tai prestizas. Uzsipiskit su savo 400 E/men. landzberginiai svolociai. Eikit patys mokinti tuos debilus, gal snuki isdauzys per pamokas.

Anonimas

Anonimas portretas
Visas mokytojas buvusias kumunistes ir komjaunuoles lauk iš švietimo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių