Konservatorius siūlo metams deklaruoti laikiną gyvenamąją vietą

  • Teksto dydis:

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma, anksčiau siūlęs įteisinti galimybę nuosavo būsto neturintiems asmenims laikinai deklaruoti gyvenamąją vietą be būsto savininko sutikimo, patikslino, kad laikinas deklaravimas truktų metus.

Pirminį jo projektą sukritikavus teisininkams, parlamentaras parengė naują Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pataisų variantą.

Dabar J.Razma siūlo, kad laikinąją gyvenamąją vietą deklaruojančiais gyventojais būtų laikomi asmenys, kurie deklaruoja gyvenamąją vietą ne ilgesniam kaip vienerių metų terminui.

Pagal naują projektą. deklaruojant gyvenamąją vietą, deklaravimo įstaigai reikėtų pateikti gyvenamosios patalpos savininko (bendraturčių) ar jo įgalioto asmens parašu patvirtintą sutikimą, kad gyventojas apsigyveno savininkui (bendraturčiams) priklausančioje patalpoje. Tokiam pranešimui prilyginama pateikta gyvenamosios patalpos nuomos ar gyvenamosios patalpos panaudos sutarties kopija.

Anot konservatoriaus, laikinosios arba terminuotos gyvenamosios vietos deklaravimo įvedimas padėtų išsklaidyti baimes tiems savininkams, kurie nuogąstauja, kad pagal galiojantį įstatymą pasirašę sutikimą dėl deklaravimo gali turėti sunkumų, norėdami iškeldinti nuomininką.

Projektu taip pat išskiriami gyventojai, kurie yra pradėję deklaravimo procedūrą, bet negali jos baigti, nes tuo metu dar neturi savininko sutikimo. Tokiu atveju būtų galimybė fiksuoti jų siekiamą deklaruoti adresą teisine prasme jo neprilyginant deklaravimui.

Projekte taip pat tikslinama nuostata, kad deklaruojant gyvenamąją vietą, deklaravimo įstaigai turi būti pateiktas gyvenamosios patalpos savininko (bendraturčių) ar jo įgalioto asmens parašu patvirtintas ne tik sutikimas dėl asmens apsigyvenimo, bet ir pranešimas, kad asmuo gyvena savininkui (bendraturčiams) priklausančioje gyvenamojoje patalpoje. Tokiam patvirtinimui prilyginama pateikta nuomos sutarties kopija. 

Taisydamas Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymą J.Razma teigia siekiąs, kad gyvenamoji vieta būtų deklaruojama tiksliai. Mat dabar neturintieji gyvenamosios vietos ją deklaruoja prie savivaldybės.

„Dėl to kyla problema rinkėjus priskiriant rinkimų apylinkėms, o kiekviena tarnyba, kuriai reikalinga žmogų rasti, turi neformaliai išsiaiškinti, kur jis gyvena“, - teigia parlamentaras.

Praėjusią savaitę J.Razma buvo įregistravęs projektą, kuriuo siūlė įteisinti galimybę nuosavo būsto neturintiems asmenims laikinai deklaruoti gyvenamąją vietą be būsto savininko sutikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na va

na va portretas
ir vėl konservatorių nesąmonės. Kada pagaliau neliks jų seime.

didesnes nesamones sugalvoti

didesnes nesamones sugalvoti  portretas
negalima kaip si, jei jau norite buti tokie geri ,tai arba benamiai turi buti registruojami prie savivaldybes,kaip dabar, arba ,bukit malonus ir benamiams pastatykit socialinius bustus,uz juos mokekit tol ,kol jie dirbs ,nes taip elgiamasi normaliose valstybese,o ne registruojama ir uzkraunama atsakomybe mokiems pilieciams ,o valstybe nusikrato nereikalingais pilieciais,na, negalvojau,kad Razma su protu susipyko!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių